adik_u Napisano 28 Marzec 2006 Napisano 28 Marzec 2006 Witam. Chciałbym wyciąć a Planerze (Nurbs) koło. Rzutuje (Project Curve on Surface) okrąg (Nurbs) na Planer i wybieram Trim Tool. Po wycięciu zamiast koła mam prawie kwadrat (poszarpane brzegi). I tu moje pytanie jak wyciąć idealne koło (takie jak rzutowany okrąg)???
javor Napisano 28 Marzec 2006 Napisano 28 Marzec 2006 zapewne jest idealnie okrągłe tylko że wyświetlane w słabej jakości (jak to zawsze przy NURBS) ale moge się mylic bo nigdy tego softu nie miałem :P
adik_u Napisano 28 Marzec 2006 Autor Napisano 28 Marzec 2006 Wyświetlane jest w wysokiej rozdzielczości (render). Z innymi figurami (kwadrat, trójkąt) nie ma problemów tylko z okręgami:( :( :(
piotrek Napisano 28 Marzec 2006 Napisano 28 Marzec 2006 hmm, powinien działać - można zwiększyć parametry number of spans w ustawieniach tego narzędzia (tylko nie przesadź - u mnie przy wysokich ustawieniach Maya się wysypuje). Pamiętaj także, że na renderze powinno to i tak ładnie wyglądać.
adik_u Napisano 28 Marzec 2006 Autor Napisano 28 Marzec 2006 Wyższe Number of Spans pomogło. Dziękuję.:) :) :)
xeav Napisano 29 Marzec 2006 Napisano 29 Marzec 2006 może wystarczyło zwiększyć tylko crvPrecShaded zamiast obciążać system nowyi spanami? DOWNLOAD
Rekomendowane odpowiedzi