wizz Napisano 31 Marzec 2006 Napisano 31 Marzec 2006 Witam ponownie :) Mam do was kolejne pytanko. Ściagłem sobie realflow 3 wciepałem do folderu plugins no i teraz nie wiem jak sie tym bawić :) macie może tutki jakieś zeby załapać o co chodzi hm ? :) Właśnie a czy da sie w maxie jakoś zrobić animacje wody nie uzywając pluginów typu glu 3d albo realflow hm ? :) Chciałbym zrobić coś takiego ze woda sie wylewa ze szklanki wiec z góry thx za kazdą pomoc :)
southside Napisano 4 Kwiecień 2006 Napisano 4 Kwiecień 2006 Najszybciej i najladniej bedzie jednak za pomoca glu lub realflow. Rozumiem ze narazie wrzuciles pliki *dlr do eksportowania sceny do realflowa i importowania wygenerowanego mesha. Brakuje Ci jeszcze samego progrmu ktory jest osobnym programem (w wypadku realflow).
streaker Napisano 4 Kwiecień 2006 Napisano 4 Kwiecień 2006 Dla twojego przypadku glu3d zdecydowanie wystarczy, realflow podobno wszystkie zasoby może przejeść, a na korzyść glu przemawia również to, że możesz się nim bawić bezpośrednio w maxie, na stronie producenta jest nawet videotutek o wlewaniu szampanu do kieliszka i wrzucaniu oliwek (glu + reactor).
piotrek Napisano 4 Kwiecień 2006 Napisano 4 Kwiecień 2006 Do realflow są tutki na stronie http://www.realflow.com
Rekomendowane odpowiedzi