Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Jak usunąć folder którego nie da się usunąć w żaden sposób? killbox i magic wizard nie pomogły.

• Odpowiedzi 18
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

zresetuj kompa i odłącz neta na chwile albo wejdz w tryb awaryjny

Napisano

Przejdź do katalogu z tym plikiem i wpisz

del nazwa_pliku.ext

Można też użyć jakiegoś norton commandera.

Napisano

UPS, nie doczytałem, że chodzi o folder. Foldery poleceniem rmdir (o ile pamiętam). Jeśli powie, że nie jest pusty to powywalaj pliki z niego.

Napisano
  • Autor

No tak, ale ich n ie widać, nie są ukryte. jeśli jednak wpisze np.: D:\[...]\3dsmax8\scenes to wyświetla mi się zawartość folderu scenes. We właściwościach folderu pisze że zajmuje on 0 bajtów.

Napisano

no to uruchom komputer w trybie awaryjnym(F8) w konsoli i po sprawie

usuniesz co kcesz:P...

a jezeli katalog ma podkatalogi i pliki w sobie to rmdir nazwa_pliku lub

rmdir sciezka_do_pliku

Napisano

Tak miałem takis am proble. Folder bo źle usunietym czymś tam, który tak naprawde nie istniał ale był (?!?..paranoja) O ile dobrze pamietam to mozna po prostu poczekać...a komp po jakimś czasie sam zezwoli na jego usunięcie ale przez zwykłe "Usuń"...mozna sprubować EasyCleaner'a...i tam spróbować bo usunąc.

Napisano
  • Autor

W trybie awaryjnym się nie dało, problem mam od kiedy zainstalowałem maxa, bo to po nim ten katalog. Teraz nie mogę zrobić reinstalacji/deinstalacji. Próbowałem usunąć killboxem i magic wizardem.

Napisano

zbodtuj sobie lina z dyskietki startowej czy plyty i powinno sie tak usunac ten plik, taki linuxi z terminala nie zajmuje duzo....

Napisano
  • Autor

Nie mam pojęci co to "lin"Jeśli lin to linux to próbowałem.

A, no tak, źle zrozumiałem. Już próbowałem knoppix 4.0.2 na DVD

Napisano

Powiedzcie od razu chłopakowi żeby sobie Wina sformatował a nie owijacie w bawełne:)

Napisano

jeśli pliku nie widać to jest polecenie w dosie dir/ah pokazujące ukryte pliki ;)

Napisano

z własnych doswiadczen moge ci polecic zmiane systemu operacyjnego bo windows za przeproszeniem to jedno z najwiekszych gówien wymyślonych przez człowieka - opi mojego przypadku - przez ostatnie 2 dni pieprzyłem sie z tym babolem po 6-7 godzin dziennie pomimo tego że wcześniej już nie raz waliłem formata - najpierw padla opcja przeciągania i kopiowania plików, potem padły urządzenia - brak dzwięków itd - nawet nagrywarka została ołaczona - tryb awaryjny ładował się do połowy, przy próbie założenia nowego usera wywalało białe okno, start zniknął itd. Dałem formata, wywaliłem partycje, odpalam xpka tyle co zainstalowany - uff działa jestttt !!! instaluej stery, dzwiek, reset, bluescreen 7 razy pod rząd, wywalam zasilanie ide spac. Wstaje ran i to samo, Kolejny format - działa, co sie okazuje ? po kolejnym resecie to samo - co za szit - przesiadka na linuxa i wszystko z głowy....śmiga wymiata, zero mulenia, czysciutko przejrzyscie, zadnych baboli, niekasujacych sie katalogow z softem ciezej ale emulator jako tako chodzi wiec jest naprawde swietnie.

Napisano

wersja ta co zawsze - nawet jesli to przez wirusy co jest najbardziej prawdopodobne to szansa ze mnie cos złapie na linuxie wynosi 1:100 w porównaniu do windy.