Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam

Mam chyba dosc lamerski problem:

Probowalem z roznych tutoriali modelowac czesci ciala ( ;) ), mozliwe, ze akurat natrafilem na jakies słabe - ale strasznie mi to nie idzie. Mozecie udzielic mi jakis rad od czego zaczynac modelowanie obiektow organicznych ? (niekoniecznie ludzi oczywiscie) ( lub moze odeslac mnie do dobrych tutoriali dotyczacych wlasnie takich modeli ? )

Pozdro i dzieki za ewentualne odpowiedzi ;)

Napisano

Wszystko robisz prawie tak samo jak podczas rysowania postaci. Na samym początku zaczynasz od prostych krztałtów, np. box-a po przez zwiększanie podziałów split-polygon, dopasowywujesz go do krztałtu postaci. Niezbędne skrypty to: SpinFaces, MJPolyTools, bez tego będzie ci bardzo ciężko, masz tutaj mały tutorial o modelowaniu mięśni. Najważniejsze to uczyć się anatomi, nawet jak nie modelujesz postaci realistycznych. http://www.nevercenter.com/tutorials/user_tutorials/character_modeling/

Pozdrowionka!

Napisano

Dzieki - super stronka ( swoja droga niezly bug ^ mintrill napisal odpowiedz a post jest jako pierwszy :D ). Masz racje, ze zeby cos wymodelowac to trzeba dokladnie wiedziec jak to wyglada ;) . Jak macie jeszcze jakies tutaki to bede wdzieczny.

Napisano

A ja modeluję głowę zupełnie inaczej... Żadnych boxów, fuj! Tworzę NURBS Surface dla każdej z części głowy(dla nosa, czoła, brody, górnej wargi, policzka - tak sobie to dzielę) i modeluję osobno, po skończeniu danej części mirror+attach, potem łączę je wszystkie w całość(to jedynie może sprawić większy problem jeśli źle się podzeli twarz)! Naprawę pasuje mi taki sposób, bo na boxach to ja się p****olić nie będę ;p Nigdy wczesniej nie spotkałem się z jakimś tutkiem w taki sposób przedstawiający modelowanie głowy, jeśli takie istnieją proszę mnie uświadomić :D

Napisano

na http://www.3d-palace.com jest zestaw videotutoriali dotyczący modelowania postaci (free videotutorials/3DS Max/3DS Max - Fantasy Collection/ wszystkie warriory). w tym przypadku jest to rycerz ale wszystko jest super pokazane (z komentarzami). polecam...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.