wueres Napisano 5 Kwiecień 2006 Napisano 5 Kwiecień 2006 Mam problem! Jak zrobić dwustronny materiał na box? zeby jedna strona boxa miała inną teksture (materiał z fotką w diffuse) niż druga w taki sposób żeby nie konwertować boxa do editable mesh (bo w EM można naniesc na polygony inne tekstury).
wueres Napisano 5 Kwiecień 2006 Autor Napisano 5 Kwiecień 2006 no zaznaczyłem 2-sided w materiale i dalej po obydwu stronach jedno zdjecie... gdzies musze wsadzic te dwa rozne zdjecia , w diffuse mam tylko jedną fotke do wybrania
jaccunio Napisano 5 Kwiecień 2006 Napisano 5 Kwiecień 2006 uzyj subobject-material - wybierasz polygon, nadajesz mu id (1,2,3 itd) a potem w materiale dla kazdego id dajesz to co chcesz
araneus Napisano 5 Kwiecień 2006 Napisano 5 Kwiecień 2006 no zaznaczyłem 2-sided w materiale i dalej po obydwu stronach jedno zdjecie... gdzies musze wsadzic te dwa rozne zdjecia , w diffuse mam tylko jedną fotke do wybrania Hynol nie pisał o zaznaczeniu "2-sided" tylko o zmianie typu materialu ze "standard" na "double-sided".
Rekomendowane odpowiedzi