Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Postanowiłem zrobić tutorial opisujący jak w łatwy sposób zrobić w 3ds maxie i v-rayu dość ładny materiał obiektywu. Jest on przeznaczony dla mniej lub bardzie zaawansowanych użytkowników maxa. Jest to mój pierwszy tutek jaki zrobiłem więc bez rewelacji.

LINK

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 4,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

powiedzialbym:

jak na pierwszy tut to niezle:)

duzo sie nie nauczylem ale gratuluje obiektywu;)

Napisano

jak to czego??

jak zrobic material na obiektyw :)

nie mam vray'a wiec mi sie nie przyda ale napewno poczatkujacym sie przyda

dzieki za tuta

czekamy na nastepne

pozdro

Napisano

Thx za tutek :)

Jak dla początkujących to fajny tylko mozna sie przyczepic o render bo nieciekawy ;) HDRI dodaj dla reflect i bedzie jeszcze lepiej :D

P.S Lepiej zrób tutek jak zrobic szkło do tego obiektywu, bo to jest wazniejsze :D !

Dzięki i pozdro !

Napisano
  • Autor

maverick sheep- wiesz tutek opisuje jak uzyskać materiał obiektywu, a nie obiektyw, ten cylinder to tylko taki przykład, no fakt z tym, że się wiele nie nauczyłeś bo on raczej opisuje jak poustawiać matereriały, żeby uzyskać taki efekt, a nie opisuje poszczególnych parametrów, może w następnym to bardziej szczegółowo opisze.

jaccunio- Tak jak wyżej.

nielot007- No początkującym się przyda, i tym co sie niechce bawić z ustawieniami.

hcpiter3d- szkło to zwykła tekstura i troche reflectu niema co opisywać, a render może poprawie.

Dzięki za kometnarze

Napisano

efekt może nie jest idealny ale i tak sporo się nauczyłem.

Napisano

w pierwszech chwili jak zobaczyłęm shader pomyslałem ze to render z maxwella ;) bardzo fajnie wyszło - sprawdze jak sie zachowuje shader w wizkach. Pozdrawiam - dzieki :]

Napisano
no fakt z tym, że się wiele nie nauczyłeś

:D:D:D

hehe spoko spoko skad masz takie fakty :D i prosze nie ingeruj w moja inteligencje ok :)

Napisano
  • Autor

owca- to fajnie, że sie czegoś nauczyłeś.

hindus- dzięki, jak będzie ładnie wyglądało to możesz pokazać, chętnie bym zobaczył.

maverick sheep- hehe trochę źle mnie zrozumiałeś, nie ingeruje w twoją inteligencje, trochę mi sie posty pomyliły, ale napisałeś czego ma uczyć, to napisałem czego, jeżeli cie uraziłem to sory.

Napisano

Wielkie dzieki za tutka, dla początkujących jest naprawde pomocny w zrozumieniu choć odrobiny v-raya, czekam na nastepne tutki