Napisano 5 Kwiecień 200618 l Witam. Postanowiłem zrobić tutorial opisujący jak w łatwy sposób zrobić w 3ds maxie i v-rayu dość ładny materiał obiektywu. Jest on przeznaczony dla mniej lub bardzie zaawansowanych użytkowników maxa. Jest to mój pierwszy tutek jaki zrobiłem więc bez rewelacji. LINK
Napisano 5 Kwiecień 200618 l hehe trohe za duze przejscie z walca na obiektyw :D ogolnie spoko ale nie wiem czego w zasadzie ma uczyc ten tutek
Napisano 5 Kwiecień 200618 l powiedzialbym: jak na pierwszy tut to niezle:) duzo sie nie nauczylem ale gratuluje obiektywu;)
Napisano 5 Kwiecień 200618 l jak to czego?? jak zrobic material na obiektyw :) nie mam vray'a wiec mi sie nie przyda ale napewno poczatkujacym sie przyda dzieki za tuta czekamy na nastepne pozdro
Napisano 5 Kwiecień 200618 l Thx za tutek :) Jak dla początkujących to fajny tylko mozna sie przyczepic o render bo nieciekawy ;) HDRI dodaj dla reflect i bedzie jeszcze lepiej :D P.S Lepiej zrób tutek jak zrobic szkło do tego obiektywu, bo to jest wazniejsze :D ! Dzięki i pozdro !
Napisano 6 Kwiecień 200618 l Autor maverick sheep- wiesz tutek opisuje jak uzyskać materiał obiektywu, a nie obiektyw, ten cylinder to tylko taki przykład, no fakt z tym, że się wiele nie nauczyłeś bo on raczej opisuje jak poustawiać matereriały, żeby uzyskać taki efekt, a nie opisuje poszczególnych parametrów, może w następnym to bardziej szczegółowo opisze. jaccunio- Tak jak wyżej. nielot007- No początkującym się przyda, i tym co sie niechce bawić z ustawieniami. hcpiter3d- szkło to zwykła tekstura i troche reflectu niema co opisywać, a render może poprawie. Dzięki za kometnarze
Napisano 8 Kwiecień 200618 l w pierwszech chwili jak zobaczyłęm shader pomyslałem ze to render z maxwella ;) bardzo fajnie wyszło - sprawdze jak sie zachowuje shader w wizkach. Pozdrawiam - dzieki :]
Napisano 8 Kwiecień 200618 l no fakt z tym, że się wiele nie nauczyłeś :D:D:D hehe spoko spoko skad masz takie fakty :D i prosze nie ingeruj w moja inteligencje ok :)
Napisano 8 Kwiecień 200618 l Autor owca- to fajnie, że sie czegoś nauczyłeś. hindus- dzięki, jak będzie ładnie wyglądało to możesz pokazać, chętnie bym zobaczył. maverick sheep- hehe trochę źle mnie zrozumiałeś, nie ingeruje w twoją inteligencje, trochę mi sie posty pomyliły, ale napisałeś czego ma uczyć, to napisałem czego, jeżeli cie uraziłem to sory.
Napisano 2 Sierpień 200717 l Wielkie dzieki za tutka, dla początkujących jest naprawde pomocny w zrozumieniu choć odrobiny v-raya, czekam na nastepne tutki