mandragora Napisano 8 Kwiecień 2006 Napisano 8 Kwiecień 2006 jak dodac do obiektu typu cloth wiatr aby nie oppadał tylko powiewał jak na wietrze
xeav Napisano 8 Kwiecień 2006 Napisano 8 Kwiecień 2006 zanzaczasz cloth > Fields> Wind. ustawiasz wartość i dobrze by było abyś podpiął locator bo bez niego cloth będzie uciekał
mandragora Napisano 8 Kwiecień 2006 Autor Napisano 8 Kwiecień 2006 o locator wiem sprawdzę to jak będę w domu
vv3k70r Napisano 8 Kwiecień 2006 Napisano 8 Kwiecień 2006 i nie zapomnij o turbulence chociaz drobnym :)
mandragora Napisano 9 Kwiecień 2006 Autor Napisano 9 Kwiecień 2006 dobra biorę sobie taki plane przerabiam na cloth, wszystko jest spoko symulacja działa, ale wiatr przecież dopiero wybierając Air jest do wyboru wind (jakie parometry ), teraz dodać turbulence ? i wszystko będzie spoko ? bo chyba u mnie po dodaniu tylko wind nic się nie działo bo jakoś poźniej Constrain>Field (tak jest w pomocy Maya ) i się wybiera vortex na który ma nie działać wiatr ? no i ta funkcja constrain>field. Jakie parometry i tak dalej bo na symulowaniu obiektów dopiero się uczę więc zawsze nic dobrego mi z tego nie wychodzi. Mam nadzieję że nie zamotałem tego wszystkiego.
Rekomendowane odpowiedzi