Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

a oto co mi się przydarzyło :

otwieram sobie pliczek nad którym niedawno pracowałem pod swoim ukochanym VIZem i dostaje Error, no dobra jak nie chce się otworzyć to trudno zrobimy merge, robie merge do nowego pliku zapisuje otwieram i znowu error, coś mi zaczyna mówić że sprawa jest poważna, więc tworze nową scenę w niej 1 box, save, open i ... i znowu error, o ja pier*, no dobra jest jeszcze jedna deska ratunku czyli reinstalka VIZa, robie reinstalke i dalej każda zapisana scena jest rypana przez program, totalna załamka, rwanie włosów z głowy bo nie zrobie projektów na czas itd.

ale jeszcze przypomniałem sobie że z okazj grasowania po świecie wirusa MSBlast, zainstalowałem na swoim w2000 jakąś łatkę ze strony MS chroniąca przed infekcją, odinstalowałem ją i ... i nastąpił tak zwany cud, wszystko wróciło do normy, żadnych problemów z save/open

dziękuje wam panowie z MS ...

a najleposzxe że pod odistalowaniu łatki, wirus MSBlast może się władowac bez żadnych problemów

PS podobno zainstalowanie SP4 pod w2000 powoduje podobne problemy z maxem5

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

cze !

Wiesz moze jak sie dokaldnie nazywa ta latka, czy jest dostepna i na win 2000 i na winxp i czy norton antiwirus 2002 ma do tego latke ?

Napisano
  • Autor

dla w2000 nazywa się :

Windows2000-KB823980-x86-ENU

dla innych systemów też jest, ale chyba nie ma tak szkodliwego działania

Napisano

marcoos u mnie podobnie. W maxie wyskakuje error co jakis czas, stare scenki nie chca sie otworzyc, nowe czest tesh nie przy zapisywaniu error...

Pytaniec co robic?? Odisntalowac latke czy nie?? mam W 2k Sp 3

Napisano
  • Autor
Originally posted by mORPH

Oj nie polecam nikomu odinstalowywac latki....

A czemu ???? ja odinstalowałem i VIZ już chodzi ok, aczkolwiek to że MSBlast właduję mi na kompa przy pierwszej lepszej okazji jest prawie pewne :(

Napisano

marcoos u mnie wladowal sie dokladnie przy odpaleniu IE. Fakt teraz max czasme zwisa i wywala error ale wole to niz tego Blasta dziadowego. Jedynym roziwazaniem jest odinstalowac latke i nie laczyc sie z netem ;)

Napisano

blast to co to? ten wirus?;d byle firewall i antywirus i po sprawie;D

Napisano
  • Autor

no i tak jak mówiłem po odinstalowaniu łatki wirus się ponownie władował, hehe ironia losu ...

-> Uncle, A czy da się takiego firewalla jak zone alarm skonfigurować tak aby zablokować cały dostęp z LANa, bo ten cholerny wirus prawie napewno się ładuje od innego usera z sieci lokalnej ( z jakiegoś hosta z internetu raczej nie, bo przecież przez maskarade nie widzi mnie) ???