]v[ax Napisano 10 Kwiecień 2006 Napisano 10 Kwiecień 2006 Cześć! Mam pytanie, czy jest możliwe uzyskanie efektu takiego jak na tym obrazku tylko przy pomocy renderu (najlepiej Vray) bez przerubki w Photoshopie. Chodzi mi o oświetlenie, refleksy.
streaker Napisano 10 Kwiecień 2006 Napisano 10 Kwiecień 2006 Bez retuszu w PS'ie sie raczej nie obejdzie... :(
Marcin Napisano 10 Kwiecień 2006 Napisano 10 Kwiecień 2006 a retusz to jakieś przestępstwo teraz ? ;] ostatnio coraz wiecej ludzi boi sie cokolwiek robic z renderem jak gdyby był on finalnym produktem przetargowym :> efekt "boom" to tak zwany "specular bloom" (czy tam boom) i oprocz nieudolnego maxowego glowa z video post nie da sie tego uzyskac na renderze (co jak co ale videopost to i tak postprodukcja)
Arthi76 Napisano 10 Kwiecień 2006 Napisano 10 Kwiecień 2006 Jak nie video post to render-effects: Blur+Brightness & Contrast+Color Balance Pozdr
DZIDOK Napisano 10 Kwiecień 2006 Napisano 10 Kwiecień 2006 a ja Bym na Ps-ie jednak polecal taki efekt zrobic na drugiej warstwie na screenie:) i blur:) i kombinowal cos jesie :D:D:D
Rekomendowane odpowiedzi