Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Witam. Wi臋kszo艣膰 zna t臋 prack臋 z WIP-贸w gdzie istnia艂a pod tytu艂em "pok贸j szachisty". Pisa艂em tam, 偶e to nie jest ostateczny tytu艂 i, 偶e nie zdradz臋 prawdziwego przes艂ania, puki nie uko艅cze prac nad tym projektem. Prace sko艅czy艂em wi臋c do rzeczy :) (pewnie to nie zabrzmi tak jakbym chcia艂, bo pisanie wychodzi mi gorzej ni偶 grafika) :

Pok贸j ten przedstawia walk臋 dwojga ludzi. S膮 oni tak ni膮 zaj臋ci, 偶e nie zauwa偶aj膮 otaczaj膮cego ich 艣wiata. Piel臋gnuj膮 te negatywne emocje pomimo tego, 偶e ta k艂贸tnia tak na prawd臋 nie ma sensu.

Wszystkich symboli w tej scence nie umieszcza艂em jako艣 umy艣lnie, najpierw powsta艂a wizja i emocje jakie ma przedstawia膰, dopiero po narysowaniu szkic贸w zacz膮艂em zauwa偶a膰 co oznaczaj膮 poszczeg贸lne elementy. Ka偶dy element tej sceny ma swoje znaczenie (dla tego tak bardzo nie chcia艂em zmienia膰 niekt贸rych rzeczy :))

Od strony technicznej: jest to moja najbardziej kompletna praca, zgadza si臋 z pierwotn膮 wizj膮, jak przypuszczam to dla tego, 偶e zacz膮艂em (pierwszy raz) od rysowania szkic贸w.

szkic 1

szkic 2

battle.jpg

• Odpowiedzi 7
  • Wy艣wietle艅 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie podoba mi sie, srednio i nudno, a z tym obrazem na scianie to juz dales ...

Napisano

Szczerze, to co jest na 艣cianie jest ciekawsze. :)

pozdrawiam

Napisano

jakos to przeslanie do mnie nietrafia a od sprawy technicznej - uwazam ze skoro pomieszczenie jest takie puste to mogles choc troche bardziej popracowac na sianami i oknem. Pierwsze co to np. lustwy ktore powiny byc miedzy sciana a podloga. I to okno - patrzac mam wrazenie ze jest minimalnie grubsze od zegara szachistow. Parapet tez jakis marny. Swiecace sie klamki no i szybka - albo jej brak. Mogles choc troche ja pobrudzic albo dac jakas plame ;]

Napisano
  • Autor

Wiem, 偶e pokopa艂em troche proporcje, za p贸藕no si臋 jednak zorientowa艂em, 偶e nie jest tak jak by膰 powinno. Jak chcia艂em co艣 przeskalowa膰 to si臋 wszystko zacz臋艂o sypa膰 i zwyczajnie 藕le wygl膮da艂o.

Jestem, mo偶naby rzec, pocz膮tkuj膮cy i nie wiem tak dok艂adnie jak swszystko zrobi膰, np wy偶ej ju偶 wspomniane plamy. Kombinowanie z r贸偶nymi teksturami te偶 mi niezbyt wychodzi.

Klamki 艣wiec膮 przez GI, nie wiem jak zrobi膰 偶eby nie 艣wieci艂y.

Natomiast o listwach przy pod艂odze zwyczajnie zapomnia艂em i do tego b艂臋du przyznaj臋 si臋 bez bicia.

Napisano

a wiec sam widzisz jakie bledy popelniles (ktoz ich nie popelnia :P) pamietaj kazda praca ucz czegos ;]

Napisano
  • Autor

Nauka wyci膮gni臋ta - przy nast臋pnej okazji postaram si臋 z niej skorzysta膰 :).

Raczej (cho膰 mo偶e jeszcze zmieni臋 zdanie) nie b臋d臋 poprawia艂 tego bo czasu ma艂o, a im wi臋cej czasu po艣wi臋cam na 3d maxa tym mniej uwagi po艣wi臋cam studiom.

Napisano

wiem - 3d wsysa ;] do czasu gdy nadchodzi render - wtedy to mozna ku.... dostac z nudow :( komp tak zmulony ze winam + gg + www i na tym sie konczy jego moc ;]

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci