Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Na początek zamieszczam prosty szkic. Scena ma przedstawiać obcą planetę, która została zniszczona w wyniku jakiegoś kataklizmu lub wojny. Zachodzące slońce, ruiny, jacyś umęczeni autochtoni. Pracka bedzie powstawać wysiłkiem dwóch osób, mnie oraz drugiego z użytkowników max3d.pl - kowalskiego.

szkic.gif

• Odpowiedzi 13
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ok, dzięki xarti

co do samego szkicu - lekko nieczytelny. dopiero za 5 otwarciem wątku zauważyłem planetę z pierścieniami. nie radzę przyciągać elementów do brzegów obrazka, po kilka na raz. planetę można jakoś ładnie w chmury wrzucić

a ta wieża... jak szkic poglądowy dajesz (który tu polezy jeszcze z tydzień pewnie), to może warto pokazać styl, klimat przyszłego obrazu? przecież to 80% to pusta przestrzeń! gdzie ci umęczeni autochtoni? jak mają wyglądać?

całkowicie umowne rzeczy są dobre w literaturze albo abstrakcji i to też nie zawsze

powodzenia

Napisano

cóż, rzeczywiście 80% przestrzeni na razie jest puste, powoli jednak ta pusta powinna się wypełniać, na poniższym obrazku troche więcej detali mam nadzięję, ze w bardziej przejrzysty sposób zaprezentowanych

kadr_2.jpg

Napisano

Czesc Brycia

Stosuj sobie linie pomocnicze. Masz tam jakąs rakietę. Ten mały stożek, powinnien byc zwrócony zupełnie w innym kierunku perspektywicznym. Ale rozumiem to dopiero szkic. :) Mówie Ci na przyslosc.

Napisano

Minął tydzień i koncepcja pracy uległą całkowitej zmianie. Zamiast klimatów dark fantasy postanowiłam pójść w kierunku klasycznej sf. Praca ma przedstawiać atak Ziemian na planete obcych. Pierwszy poglądowy szkic zamieszczam poniżej. Acha najazdy rozpoczyna się w bardzo niecodziennym momencie, mianowicie podczas jednoczesnego zaćmienia dwóch słońc oświetlających planetę obcych.

szkic_2.gif

Napisano

no to kolejne moje 5 minut albo 15 jak kto woli:D, jakies początki kolorów, chyba:D, zobaczymy co dalej, mam nadzieję że to dalej będzie, to zależy więc wdzięczna będę za oceny..:D:D

bitewka.jpg

Napisano

Więc tak: jeśli chodzi o prawą stronę, perspektywa jest okej, natomiast lewa jest do poprawy. Czasami warto cos nakleic na powierzchnię ziemi jakimis teksturkami, i ustaw je w zgodnie z perspektywą. ctr + t, a potem przytrzymaj ctr i odpowiednio je ustaw. :) Chyba ze znacie, tą metodę.

Co będzie na pierwszym planie? Troszkę mi kojazy pas lotniskowy.

Pozdro

Napisano

pierwszy plan ma zajmować pojazd desantowy (w chwili obecnej przypominający bardziej lądujący samolot) i wyskakujący z niego żołnierz, możliwe też że znajdzie się na pierwszym planie również cel, który atakują/ zajmują desantujace sie oddziały, padł pomysł np. elektrownii zaopatrującej w energię znajdujące się na drugim planie miasto

Napisano

Może zrobisz tą pracę czarno-białą ? Szkic podobał mi się bardziej. Niesamowite miasto w tle ci zaczęło w nim wychodzić i jakoś tak przyjemniej mi się go oglądało. Dodatkowo łapiesz bonus bo jeszcze nie ma tu chyba żadnej pracy monochromatyczne. Oczywiście dodajesz wszystkie elektrownie transportery i żołnierza... tylko żeby miał karabin !

Napisano

:)no pomyślę o tej skali szarości, w tej chwili, powstaje zmodyfikowana wersja tego poprzedniego "wrzutu"troszkę zmian nastapiło jak skoncze to wrzucę:D usunę kolorki zobaczymy :)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności