Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej, mam pytanie czy ktoś się spotkał z czymś takim i czy wpadł na rozwiązanie.

Od jakiegoś czasu kliknięcie prawym klawiszem myszy na pustym fragmencie pulpitu, czy jakiegoś okna explorera kończy się nieuniknioną zwiechą i koniecznością zamknięcia procesu explorer.exe. Nie przypominam sobie, żebym instalował ostatnio coś kłopotliwego, więc tym bardziej mnie to dziwi.

Na jakimś mądrym forum wyczytałem, że M$ tłumaczy się, że "noooo... hmmm... przy zainstalowanym SP2 tak się czasem dzieje" i nie podają głąby żadnego rozwiązania.

Ja wiem, że brak rozwiązania = ponowna instalacja systemu, ale kompletnie nie mam na to ochoty :/

Tak więc, jakby ktoś to rozwiązał kiedyś u siebie to bardzo proszę o info.

Przeskanowałem kompa antywirusem, ad-aware i Norton System Works ale problem pozostał.

Sprawa dotyczy Windows XP Home SP2.

Pozdrowienia

Tymek

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 878
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

rozwiązanie: reinstal na zwykły xp

nigdy nie instalujcie SP2 bo same z nim problemy ... jak dotąd najlepszy system microsoftu to pierwsza wersja win XP proffesional

chyba że kupiłeś orginalnego win XP home sp2 to masz lipe :P

Napisano

chyba że kupiłeś orginalnego win XP home sp2 to masz lipe :P

Nie no, tego chyba jeszcze nie było ;]

Ja mam Pro bez SP2 i też śmiga wyśmienicie - nigdy nawet nie myślałem o posiadaniu SP2.

Napisano
  • Autor

:( No nie załamujcie...

System niestety był kupiony razem z komputerem i nikt nie pytał jaki ma być, bo i po co :/

No nic, przed gwiazdką piszę list do Mikołaja o max-a i microstation pod Linuxa ;)

Dzięki za odzew.

Napisano

No bo o system trzeba dbać. Jak o zwierzaka :-) Jak go nie czyścisz, nie dbasz nie zajmujesz się to prędzej czy puźniej zdechnie śmiercią naturalną :-)

Ja dostałem z laptopem WinXP TabletPc z sp2. Lepszego systemu jak dotąd jeszcze nie miałem. Ciągnę już na nim rok bez reinstalki.