obsydian1000 Napisano 18 Kwiecień 2006 Napisano 18 Kwiecień 2006 Witam! Wiem, że to może banalne pytanie, ale czy w 3ds max 8 istnieje funkcja prostego obliczania objętości i pola powierzchni pól brył? I drugie pytanie. Czy na podtstawie czarno-białego zdjęcia jpg. ten program potrafi stworzyć siatkę trójwymiarową? Proszę o pomoc
Marcin Napisano 18 Kwiecień 2006 Napisano 18 Kwiecień 2006 jesli juz interesują cie takie rozwiązania to polecam: Realviz image modeler - http://www.realviz.com/products/im/index.php a obliczanie pola to w jakims darmowym programie CAD
vv3k70r Napisano 18 Kwiecień 2006 Napisano 18 Kwiecień 2006 1. prostego w miare, jest w utilites, 2.z niewielka pomoca obslugujacego program
Shalivan Napisano 18 Kwiecień 2006 Napisano 18 Kwiecień 2006 Witam! Wiem, że to może banalne pytanie, ale czy w 3ds max 8 istnieje funkcja prostego obliczania objętości i pola powierzchni pól brył? I drugie pytanie. Czy na podtstawie czarno-białego zdjęcia jpg. ten program potrafi stworzyć siatkę trójwymiarową? Proszę o pomoc hmzz :) na mature i tak laptopa nie wniesiesz :P
owca Napisano 18 Kwiecień 2006 Napisano 18 Kwiecień 2006 w panelu unilities masz przycisk measure. masz tam powierzchnię, objętość, środek ciężkości, chyba długość krzywych składających się na obiekt i wymiary.
salvage Napisano 18 Kwiecień 2006 Napisano 18 Kwiecień 2006 Po co Ci do tego max? Zeszyt, długopis i dajesz całeczki podwójne/potrójne ;-)
Jacek07 Napisano 18 Grudzień 2007 Napisano 18 Grudzień 2007 Wielkie dzięki! Jestem Architektem i każdy projekt mam zrobiony w maxie. Kubaturę różnych płynnych form liczyłbym chyba tygodniami z całek potrójnych ... ;) Dzięki narzędziu "measure" robię to jednym kliknięciem :)
Rekomendowane odpowiedzi