Napisano 18 Kwiecień 200618 l Pytanie(problem) całkiem nie na temat...chodzi mi o to, że... Przez dłuższy czas trzymałem swój subwoofer tuż przy monitorze. Ostatnio przemeblowałem swój pokój i subwoofer ma nowe, ciepłe miejsce. Ale coż sie stało z monitorem?! Kineskopem dokładnie?! Od strony subwoofera kolory się odkształcają :/ Pytanie moje: czy z czasem te dipole(nie wiem jak je nazwać ;p ) sie odwrócą i wszystko będzie oki? Czy mam się szykować do zakupu nowego monitora(albo subwoofera zwrócić na swoje stare miejsce)? Bardzo lubię swój monitor muszę dodać :D
Napisano 18 Kwiecień 200618 l poprostu się namagnesował :) zabierz subwoofer minimum 50cm od monitora jesli masz w miare cywilizowany monitor to go rozmagnesuj (funkcja DEGAUSS) a jeśli jakimś cudem tej funkcji nie masz to też nic się nie stanie ... sam się rozmagnesuje po kilku godzinach lub kilku dniach :)
Napisano 18 Kwiecień 200618 l degaus...... i dwadziescia batow za glupote, przeciez glosnik to magnes, wczesniej nei widziales ze kolorki jakies piz..... ?
Napisano 19 Kwiecień 200618 l Autor Budowy subwoofera tłumaczyc mi nie trzeba:D Bęcwałem nie jestem:D Byłem przystawiając go na początku przy monitorze (też początkowo sie kolory wyginały, ale się poprawiły po krótkim czasie). Jednak to było jedyne miejsce wolne gdzie mogłem go wstawić:/ Po około 24h wszystko wróciło do normy;p