Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dziwnie sie ten ogien pali - te bale sa ze smoly lub cieczy smolistopodobnej, ze taki ogien i dym? Imo omo wyglad plonacych bali drewna (o ile takowe sa w scenie) wyglada inaczej ;]. Pzdr

Napisano

Sam ogien w sumie nie najgorszy ... Naprawde, daje rade :)

Te bale i otoczenie bez sensu, psoje cały efekt.

Napisano

to jest wybuch, nei ognisko, zamiast bali podstaw zbiornik z paliwem i bedize cacy

Napisano
  • Autor

oki , to jutro cos podesle :)

Zbiornik powiadasz :D To moze byc dobre :)

AfterBurn to nie jest, za zasadzie Emitterow , sam jeszcze nie wiem jak to dziala :P Efekt daje wiec jest ok :)

Napisano

Hehe no jak nie wiesz jak działa ? :)

Ten ogień nadaje się rzeczywiście na jakiś petrochemiczny pożar niż na ognisko. Proponuję pobawić się materiałami z animowanym noisem (fractal z 7-10 levelsami i bliskimi sobie wartościami min. i max.) w kanałach diffuse i opacity. Warto je trochę zagnieździć w sobie (mapy noise). Do tego można rozciągnąć zdeczka cząsteczki w osi Z dodając rotację zgodną z kierunkiem ruchu.

Napisano

w tej bajce incredibles był niesamowity efekt ognia. ciekawe jak tam go zrobili... troche wstyd ale nie mam pojęcia jak się ściąga te filmiki co do nich linki tutaj dajecie

Napisano
  • Autor

Hmm super , jak bedziesz czas to zrobie to :) Narazie modeluje ladny zbiornik paliwa ktory zrobi bum i zacznie sie palic :)

Napisano

pietrius--> zaden wstyd,

1. klikasz bialy link

2. jedziesz na sam dol strony i klikasz przycisk "Free"

3. czekasz 15 sekund na nastepnej stronie

4. na srodku strony wpisujesz w pole tekstowe napis z obrazka (te 3 znaki)

5. klikasz "download"

proste? powodzenia ;)

Napisano

polecam Ci wątek fire contest (gdzieś tu jest) tam były przeprowadzane różne próby z ogniem. Ja osobiście polecam plugin Phoenix do maxa. pozdrawiam

Napisano
http://graphics.stanford.edu/~henrik/papers/ - ciekawa strona, jak się spojrzy na wzory które są wykorzystywane w efektach specjalnych, to się nabiera respektu do programistów i wszystkich mózgów którzy nad tym pracują, ja osobiście doszedłem do wniosku, że to im należy się ukłon, a my zwykli, przeciętni śmiertelnicy tylko korzystamy z narzędzi które oni tworzą.
Napisano

A mnie się nie podoba :( Ten ogień za wolno się porusza, ogólnie nierealistyczny jest, takie plamy mi nie pasują...