Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dziwnie sie ten ogien pali - te bale sa ze smoly lub cieczy smolistopodobnej, ze taki ogien i dym? Imo omo wyglad plonacych bali drewna (o ile takowe sa w scenie) wyglada inaczej ;]. Pzdr

Napisano

oki , to jutro cos podesle :)

Zbiornik powiadasz :D To moze byc dobre :)

AfterBurn to nie jest, za zasadzie Emitterow , sam jeszcze nie wiem jak to dziala :P Efekt daje wiec jest ok :)

Napisano

Hehe no jak nie wiesz jak działa ? :)

Ten ogień nadaje się rzeczywiście na jakiś petrochemiczny pożar niż na ognisko. Proponuję pobawić się materiałami z animowanym noisem (fractal z 7-10 levelsami i bliskimi sobie wartościami min. i max.) w kanałach diffuse i opacity. Warto je trochę zagnieździć w sobie (mapy noise). Do tego można rozciągnąć zdeczka cząsteczki w osi Z dodając rotację zgodną z kierunkiem ruchu.

Napisano

w tej bajce incredibles był niesamowity efekt ognia. ciekawe jak tam go zrobili... troche wstyd ale nie mam pojęcia jak się ściąga te filmiki co do nich linki tutaj dajecie

Napisano

pietrius--> zaden wstyd,

1. klikasz bialy link

2. jedziesz na sam dol strony i klikasz przycisk "Free"

3. czekasz 15 sekund na nastepnej stronie

4. na srodku strony wpisujesz w pole tekstowe napis z obrazka (te 3 znaki)

5. klikasz "download"

proste? powodzenia ;)

Napisano

polecam Ci wątek fire contest (gdzieś tu jest) tam były przeprowadzane różne próby z ogniem. Ja osobiście polecam plugin Phoenix do maxa. pozdrawiam

Napisano
http://graphics.stanford.edu/~henrik/papers/ - ciekawa strona, jak się spojrzy na wzory które są wykorzystywane w efektach specjalnych, to się nabiera respektu do programistów i wszystkich mózgów którzy nad tym pracują, ja osobiście doszedłem do wniosku, że to im należy się ukłon, a my zwykli, przeciętni śmiertelnicy tylko korzystamy z narzędzi które oni tworzą.