Lis Napisano 27 Kwiecień 2006 Share Napisano 27 Kwiecień 2006 Wiam! Właśnie przesiadłem się z Mental Ray'a na Vraya 1.46.08 No i szok był Niezły, gdy otworzyłem zakładkę render. Myślałem że będzie jakiś przyklejony temat Z materiałami Edukacyjnymi ale niestety ...... Tak, więc. Czy ktoś mógłby mi wskazać jakiś tutorial gdzie są dobrze opisane Opcje w zakładce Renderer. Niby zrobiłem kilka tutków z Interior ale tak naprawdę to nie wim co to za opcje i do czego służą. Sory za taki temat ale mam nadzieję że wspomożecie usera po Mental Ray-u :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demigod Napisano 27 Kwiecień 2006 Share Napisano 27 Kwiecień 2006 http://www.spot3d.com/vray/help/VRayHelp150beta/ bardzo polecam :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 27 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2006 Super. O to chodziło :-) Wszystko na tacy. Dzięki!!! Ps. Teraz tylko 3 miesiące studiowania 2 miesiące testów i może coś wyjdzie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 27 Kwiecień 2006 Share Napisano 27 Kwiecień 2006 zdrada!! jak mogłeś!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 27 Kwiecień 2006 Share Napisano 27 Kwiecień 2006 zdrada!! jak mogłeś!! hehe na szubienice z nim.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 27 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2006 Tweety, Nielot :-) Niestety. Czuję się jak Judasz :-( Ale niemam wyboru. Mam za słabego kompa na Mentala. Jak kiedyś kupię sobie coś z 4GB ramu to napewno powrócę. Przy 1 500 000 fotonów się wywala i niema bata żeby coś z tym zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 27 Kwiecień 2006 Share Napisano 27 Kwiecień 2006 To ja sie biedny męcze na 2 gb ramu:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 27 Kwiecień 2006 Share Napisano 27 Kwiecień 2006 Do v-ray'a 4GB też jest wskazane imo. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 27 Kwiecień 2006 Share Napisano 27 Kwiecień 2006 Lol, Ja sobie dawałem rade na 256mb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 27 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2006 Lol, Ja sobie dawałem rade na 256mb. No ja mam 512 i przy scenach interior gdzie liczy się ilość fotonów Max Umiera. :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xol Napisano 27 Kwiecień 2006 Share Napisano 27 Kwiecień 2006 4maxwell, dzięki za link no po prostu skarbnica wiedzy :) (fakt, że to nie ja wnioskowałem o pomoc ale się przyda) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 28 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2006 Po 12 godzinach od zainstalowania V-raya. Wiem że mało ale takiego światła w Mentalu na moim kompie przez 5 miesiący nie udało mi się zrobić :-) http://img86.imageshack.us/img86/8485/v032bb.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 28 Kwiecień 2006 Share Napisano 28 Kwiecień 2006 Dlatego właśnie Mental s*x (pozdro tweety ;) ), a VRay rulez :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 28 Kwiecień 2006 Share Napisano 28 Kwiecień 2006 ech... a wystarczy dać photometric Area w oknie (rozmiarowo podobnie do wielkości okna) i jakiegoś directa jako słońce. Pobawić się GI i FG no i skumać potem wartości radiusów przy rozmiarze sceny. Mental Rox (pozdr. vrayowcy :P ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 28 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2006 tweety -> Ja to wiem. Ja to wszystko wiem. Z tym że jak fotonój jest mało to muszą być duże. A jak fotony są duże to i FG musi być duży. A jak FG jest duży to robią się zrosty. A jak robią się zrosty to mnie H** strzela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi