Napisano 30 Kwiecień 200618 l jakby to powiedziec... mam sześcian, chce otexturować jedną ścianę jakimć obrazkiem.. jak mam to zrobić prubuję i mi nie wychodzi.. prosze o pomoc.. z gory dziekuje ;) (oczywiście w programie 3ds max)
Napisano 30 Kwiecień 200618 l Autor bylo by spoko ale ja nie zabardzo umiem angielki.. i w tym wlasnie jest problem
Napisano 30 Kwiecień 200618 l 1. Otwórz material editor 2. Kliknij na przycisk Standard i dwukrotnie kliknij na napis Multi/Sub-Object obok niebieskiej kulki. 3. Kliknij na ok 4. Kilknij na pierwszy przycisk pod przyciskiem sub material 5. Ustaw właściwości ścianki (przyciskiem obok diffuse po wybraniu bitmap i określeniu pliku możesz nałożyć obrazek na ściankę) i kliknij go to parent 6. Dla pozostałych ścianek możesz nadać kolejne obrazki według instrukcji z punktów 4 i 5 tylko klikając na kolejne przyciski 7. Nadaj materiał na boxa tyle...
Napisano 30 Kwiecień 200618 l Najwyższy czas poznać nowy język. Aby zrozumieć, co tam jest napisane, naprawdę nie trzeba wiele umieć.