Napisano 5 Maj 200618 l Witam jeśli chodzi o model to uważam go za skończonego, ale che niewiem jak ustawieć kamere, światła no i te materiały... aha nie wiem jak zrobić DOF.. :(
Napisano 5 Maj 200618 l moze pokaz nam jak wyglada wyrenderowany model bez materialow ? I moze jakas referke, czy z glowy robiles jakis swoj koncept ?
Napisano 5 Maj 200618 l Autor http://www.dsystem.com.br/loja/images/Image/kingston.jpg to jest ten model orginalny to jest mój pierwszy render.. a to jest bez materiałów.. a i jeszcze sampling jest ustawiony we wszystkich światłach na 8 :) rzeby sie szybciej renderowało... bo mam problem wiatraczek mi wysiadł do karty graficznej i teraz mam podłożony domowy wiatrak...których nie jest dobry w 100% i jak jak mi sie renderuje długo to mi sie wiesza komp :( wiec piszcie co tam poprawić :) pozdrawiam
Napisano 5 Maj 200618 l Najpierw popraw napis Kingston, bo coś nie w tą strone :D Ogólnie ładne. Pobaw sie materialami - chętnie zobacze co z tego wyjdzie [edit] Aha i co to za czarna plama na drugim renderze ?
Napisano 5 Maj 200618 l Witam jeśli chodzi o model to uważam go za skończonego jeszcze duzo brakuje popraw to co Ci zaznaczyłem http://img67.imageshack.us/img67/9638/10mi1.jpg
Napisano 5 Maj 200618 l Autor voyger podczas renderingu wyskoczył mi jakiś komunikat... jak kliknełem ok to taka planka postała... :( qba jecze sie bede bawił... POWIEDZCIE COŚ O USTAWIENIU ŚWIATŁA PROSZE...
Napisano 5 Maj 200618 l Co można powiedzieć o ust. świateł, najpierw zrób porządne shadery bo te co ty teraz masz to koszmar, wyglądają na standardowe vrayowskie materiały, potestuj shadery i zmapuj porządnie napis ustaw jeden vraylight po boku obiektu i nad a jak nie będzie dobrych rezultatów pozmieniaj je gdzieśindziej zmień natężenie, ale tak jak mówie zrób przede wszystkim jakieś shadery no i popraw model
Napisano 5 Maj 200618 l Co poprawić ? chłodzenie kompa co doświetlenia sceny stwórz "studio" zgodnie z poniższym opisem http://www.aversis.be/extra_tutorials/vray_studio_lighting.htm ..
Napisano 5 Maj 200618 l Co można powiedzieć o ust. świateł, najpierw zrób porządne shadery bo te co ty teraz masz to koszmar, wyglądają na standardowe vrayowskie materiały, potestuj shadery i zmapuj porządnie napis wg mnie powinien najpierw zbudowac studio i porzadnie odwietlic scene, a dopiero pozniej dopasowywac materialy wlasnie pod to studio i oswietlenie, bo co mu da, ze zrobi dobre materiały a potem studio i bedzie znowu misial materiały poprawiac zeby dobrze wygladały
Napisano 11 Maj 200618 l Autor jak włanczam wygładzanie to takie coś sie dzieje... :( jakieś smiaszne krzywizny popracuje nad tym... :) może ktoś mi coś podpowie jak powinienem zrobić tekstury?? :) piszcie :)
Napisano 11 Maj 200618 l zalezy jakie tekstury chces zmiec... na pewno render jest zly, efekt podobny, nawet leprzy mozna uzyskać w 3 minuty, pozdr
Napisano 11 Maj 200618 l patrzyłeś tutaj ? http://www.evermotion.org/tutorials/rendering/usb/index.htm
Napisano 15 Maj 200618 l Autor nie patrzcie na czas rendera bo moge zostawiać kompa na noc w szkolnej pracowni wiec czas nie jest ważny...zrobiłem dużą rozdzielczość żeby było dokładnie widać wszystkie szczeguły :]
Napisano 15 Maj 200618 l ile???? przecież tu nie ma nic co by to tak długo renderowało.. skopałeś coś w ustawieniach rendera.. a jaki procek?
Napisano 15 Maj 200618 l Autor komp nie jest taki słaby a nawet był powiedział że jest dobry jak dla mnie:P 1024 ramu, pentium 4 ale niewiem jaki...nie mój komp:( daje ustawienie swiateł sampling ustawiłem na 35 w obu światłach :D jedno ma multi ustawione na 2 a drugie na 4 . moje ustawienia rendera piszcie co tam poprawić bo sam już niewiem :(
Napisano 15 Maj 200618 l wgłębienie (na napis) ma błędy z siatce (imho) na rogach, musisz poprzesuwać może zweldować pare vertexów no i czas, 15 godzin to 30 razy za długo. Ogólnie coraz lepiej.
Napisano 15 Maj 200618 l no coraz lepiej - tylko nie dawaj takich wielkich renderów bo pozniej calego naraz nie idzie obejrzec;) pozdr
Napisano 15 Maj 200618 l Autor fajnie chłopaki a może ktoś by mi coś powiedział co zmienić w renderze żeby to trwało 30 razy krócej...