Lukasz_D Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 Dziś w kilka kwadransów wykonałem taką scenę ... Lecz efekty nie są ani trochę ciekawe ... Co mam poprawić i jakie ustawienia VRay`a ?
ReflectVision Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 ładnie ale za ciemno, brak elementow oswietlajacych
Lukasz_D Napisano 5 Maj 2006 Autor Napisano 5 Maj 2006 Jakie dac ustawienia VRay`a ?? Bo dałem takie ...
Marcin Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 w secondary bounces uzyj lightcache zamiast Quasi to pozbędziesz sie plam chyba ze masz tam jakiegoś vraylighta to zwiększ mu subdv.
piksar Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 zwiększyć ilość kwadransów + to co mówi Marcin + w zakładce Color Mapping ustaw HSV expotential + w zakładce Irridiance map zmień Current preset na Low ( na razie)
Lukasz_D Napisano 5 Maj 2006 Autor Napisano 5 Maj 2006 Już się renderuje i jeszcze w ustawieniach światła Subdivs dałem na 50 - dobrze ??
tpiatek Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 50 według mnie za dużo .. 25 starczyłoby. Czekam na render :) Pozdrawiam
Lukasz_D Napisano 5 Maj 2006 Autor Napisano 5 Maj 2006 Na poprzednich renderach światło było na 0,7 a teraz ustawiłem na 1,5 - widać efekty wszystkich ustawień - tych, co pisaliście... Znacznie się zwiększył czas renderu ... Ale jeszcze zrenderuje żeby Subdivs było na 25. Poźniej się zajmę: zmienię podłogę na jakiś płyteczki, zrobię ładny dywan i uruchomię lampkę a potem jakieś szczegóły dodam...
mrkrzysiek Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 teraz dużo ładniej, dopracuj to co wymieniłeś, zmieni może ustawienie kamery a będzie dobrze powodzenia
ZiBi_PL Napisano 5 Maj 2006 Napisano 5 Maj 2006 u mnie w lazience jest jasno ;] u sasiadki tez. ale dlaczego u ciebie jest tak ciemno to niemam pojecia :P moze jakas lampa ? albo cokolwiek ?
Lukasz_D Napisano 5 Maj 2006 Autor Napisano 5 Maj 2006 A macie jakąs fajną texturke :) płytek ? Bo ta mi sie nie podoba http://lemog.free.fr/lemog_v5/albums/3dtextures/carrelage/azuleros_unis/003_blanc_creme.jpg
Rekomendowane odpowiedzi