Napisano 8 Maj 200618 l Witam Ufff..ale dawno mnie tu nie było!Dobra do rzeczy.Mam pytanie. Jak stworzyc kurz w maxie??Moze to byc link , cos podobnego. Ulepszam animacje i potrzebuje troche kurzu ;].Myślałem tez o gizmo sferze i potem 8 itd...ale chce uzyskac jak najlepszy efekt. P.S Zamieszczam moją ulepszną animacje.To nie rewelacja ale jak na pierwszy raz vhyba moze być ;): [/url]Anime
Napisano 8 Maj 200618 l sa rozne rodzaje kurzu - moze chodzic ci o kurz w powietrzu (F1 i volumetric lights) albo kurz na materialach, to po prostu w diffuse dajesz blenda lub mixa i mape z kurzem
Napisano 8 Maj 200618 l Ja tam zawsze robię SuperSpraya z dużymi kulistymi cząsteczkami i na to matowy, bardzo przeźroczysty materiał z fallofem, żeby krawędzie były miękkie + jakaś tam mapa, żeby bardziej "kłębowato" wyglądało, np Smoke. Jest pewnie wiele, lepszych sposobów, ale ja jakoś zazwyczaj właśnie wg tego schematu robię wszelkia dym czy kurz.
Napisano 8 Maj 200618 l Autor Heh.Dzieki.Acha i temat powinien zostac przeniesiony...pomyliłem działy.... miało byc w pomocy.
Napisano 8 Maj 200618 l jesli chcesz cos bardzo ekstra to polecam afterburna, ale skoro to animki to albo swietnego kompa albo swietnej cierpliwosci bys potrzebowal
Napisano 8 Maj 200618 l Wolumeryczne oświetlenie przypomina bardziej wiązkę światła w zadymionym otoczeniu (max nazywa to mgłą). A kurz najlepiej super spray'em tak jak radzi Lucas, albo przypisując emiterowi obiekt przypominający ziarenko piasku.