Philips Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Witam Ufff..ale dawno mnie tu nie było!Dobra do rzeczy.Mam pytanie. Jak stworzyc kurz w maxie??Moze to byc link , cos podobnego. Ulepszam animacje i potrzebuje troche kurzu ;].Myślałem tez o gizmo sferze i potem 8 itd...ale chce uzyskac jak najlepszy efekt. P.S Zamieszczam moją ulepszną animacje.To nie rewelacja ale jak na pierwszy raz vhyba moze być ;): [/url]Anime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaccunio Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 sa rozne rodzaje kurzu - moze chodzic ci o kurz w powietrzu (F1 i volumetric lights) albo kurz na materialach, to po prostu w diffuse dajesz blenda lub mixa i mape z kurzem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Ja tam zawsze robię SuperSpraya z dużymi kulistymi cząsteczkami i na to matowy, bardzo przeźroczysty materiał z fallofem, żeby krawędzie były miękkie + jakaś tam mapa, żeby bardziej "kłębowato" wyglądało, np Smoke. Jest pewnie wiele, lepszych sposobów, ale ja jakoś zazwyczaj właśnie wg tego schematu robię wszelkia dym czy kurz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Philips Napisano 8 Maj 2006 Autor Share Napisano 8 Maj 2006 Heh.Dzieki.Acha i temat powinien zostac przeniesiony...pomyliłem działy.... miało byc w pomocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaccunio Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 jesli chcesz cos bardzo ekstra to polecam afterburna, ale skoro to animki to albo swietnego kompa albo swietnej cierpliwosci bys potrzebowal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Wolumeryczne oświetlenie przypomina bardziej wiązkę światła w zadymionym otoczeniu (max nazywa to mgłą). A kurz najlepiej super spray'em tak jak radzi Lucas, albo przypisując emiterowi obiekt przypominający ziarenko piasku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi