rzadki Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 Witam. Jestem nowy, świeżutki na forum. Z maxem mam do czynienia w sumie od roku ale żadko go uzywalem. Coś mnie ostatnio natchnelo i sobie robie moją laźnie w mieszkaniu. Jest jescze b. durzo do zrobienia. Ale sobie bede dlubal... Komentaże mile widziane. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 oświetlenie okropne :P i wogóle jakaś nieładna ta łazienka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7demon Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 witam na forum. calkiem fajna pracka. troche pusto narazie. nie za wysoko ten kran nad wanna ? material zlewu i wanny mi nie pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzadki Napisano 10 Maj 2006 Autor Share Napisano 10 Maj 2006 no niekture teksturki sa do zmiany ale niemam takowych, a robić mnie sie niekce. A ten kran nad wanną mam tak ulożony. w końcu odwzorowywuje moją laźnie. Że pusto to tak mam, dodam troche szamponów, mydel i szczoteczek... i to wszystko niestety bo ja student. A jak wiadomo student biedny jest. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzadki Napisano 10 Maj 2006 Autor Share Napisano 10 Maj 2006 Aha mam taki prolem. Jak renderuje z skylitem to w wannie mi wyskakują dziwne plamy. Czy to wina źle ustawionch verteksów itp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 musisz pozmieniac ustawienia rendera i swiateł, z modelem wszystko jest ok, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpiatek Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 no teraz podłoga o niebo lepsza .. te płytki co one takie zaplamione i umywalka raczej za głęboka .. chociaz nie byłem u Ciebie . .to niewiem :P Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 Jabym dodał trochę brudu na kafelkach (co nie znaczy, że masz brudno) i trochę wody z reflekasmi na ziemi. Nie zapomnij o najważniejszym, czyli o włosach na mydle ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 lepiej nie rób nic na oko, tylko wg jakichs wymiarów, bo wyglada dosyć komicznie wejdz na http://www.kolo.com.pl, tam praktycznie do wszystkiego są dobre referki z wymiarami (czesto po 3 widoki). popraw tekstury, bo na podlodze kazda plytka jest identyczna. na scianie tez sie powtarza (choc chyba lepsza bedzie gładka sciana niz taka z grzybem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzadki Napisano 10 Maj 2006 Autor Share Napisano 10 Maj 2006 Ta łazienka tak wygląda. Proporcje obiektów są (prawie) tak jak naprwde mam w laźni niestety. Do ustawień niekturych żeczy to trzeba sie czepiać budowniczych i dekoratora niestety :) Czyli co. mam zakładać osobno każdą teksturkę na karzdą kafelkę po koleji? no to troche roboty jest. Ale do zrobienia... fajnie by bylo jak bym wiedzial co mam zmienić w opcji oświetlenia żeby tych plam niebylo... Dzięks za krytyke. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 co do światła - przerzuć sie na jakiegos innego renderera: v-raya, mentala czy co tam jeszcze jest... co do plytek - przy takiej wielkosci, to przydaloby sie zrobić kwadrat z 5x5 płytek o dopiero takie cos wrzucic jako teksturek. no troche roboty, ale takie jest zycie. kazdy chcialby zrobic a sie nie narobic ;D czyli robisz swoją domową lazienke (tak zrozumialem Twoj ostatni post)? jesli tak, to moglbys pokazac fotke tej umywalki czy cos takiego, bo nie wierze, ze taka istnieje ;) to co mi sie najbardziej podoba i calkiem niezle Ci wyszlo, to baterie - tak na pocieszenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpiatek Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 światło masz jakoś dziwnie ustawione .. popatrz na render nr.2 .. cien wanny leci w dół a cień lustra do góry. Wystaw światło za okno albo daj na sufit w zalezności czy to dzień czy noc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 na razie słabo, przedmówcy powiedzieli już chyba wszystko, w wolnej chwili popraw tytuł bo mnie drażni. Nie zarażaj sie początkowymi niepowodzeniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi