Napisano 10 Maj 200618 l Witam. Jestem nowy, świeżutki na forum. Z maxem mam do czynienia w sumie od roku ale żadko go uzywalem. Coś mnie ostatnio natchnelo i sobie robie moją laźnie w mieszkaniu. Jest jescze b. durzo do zrobienia. Ale sobie bede dlubal... Komentaże mile widziane. :)
Napisano 10 Maj 200618 l witam na forum. calkiem fajna pracka. troche pusto narazie. nie za wysoko ten kran nad wanna ? material zlewu i wanny mi nie pasuje
Napisano 10 Maj 200618 l Autor no niekture teksturki sa do zmiany ale niemam takowych, a robić mnie sie niekce. A ten kran nad wanną mam tak ulożony. w końcu odwzorowywuje moją laźnie. Że pusto to tak mam, dodam troche szamponów, mydel i szczoteczek... i to wszystko niestety bo ja student. A jak wiadomo student biedny jest. :D
Napisano 10 Maj 200618 l Autor Aha mam taki prolem. Jak renderuje z skylitem to w wannie mi wyskakują dziwne plamy. Czy to wina źle ustawionch verteksów itp?
Napisano 10 Maj 200618 l musisz pozmieniac ustawienia rendera i swiateł, z modelem wszystko jest ok, pozdr
Napisano 10 Maj 200618 l no teraz podłoga o niebo lepsza .. te płytki co one takie zaplamione i umywalka raczej za głęboka .. chociaz nie byłem u Ciebie . .to niewiem :P Pozdrawiam
Napisano 10 Maj 200618 l Jabym dodał trochę brudu na kafelkach (co nie znaczy, że masz brudno) i trochę wody z reflekasmi na ziemi. Nie zapomnij o najważniejszym, czyli o włosach na mydle ;)
Napisano 10 Maj 200618 l lepiej nie rób nic na oko, tylko wg jakichs wymiarów, bo wyglada dosyć komicznie wejdz na http://www.kolo.com.pl, tam praktycznie do wszystkiego są dobre referki z wymiarami (czesto po 3 widoki). popraw tekstury, bo na podlodze kazda plytka jest identyczna. na scianie tez sie powtarza (choc chyba lepsza bedzie gładka sciana niz taka z grzybem :)
Napisano 10 Maj 200618 l Autor Ta łazienka tak wygląda. Proporcje obiektów są (prawie) tak jak naprwde mam w laźni niestety. Do ustawień niekturych żeczy to trzeba sie czepiać budowniczych i dekoratora niestety :) Czyli co. mam zakładać osobno każdą teksturkę na karzdą kafelkę po koleji? no to troche roboty jest. Ale do zrobienia... fajnie by bylo jak bym wiedzial co mam zmienić w opcji oświetlenia żeby tych plam niebylo... Dzięks za krytyke. :)
Napisano 10 Maj 200618 l co do światła - przerzuć sie na jakiegos innego renderera: v-raya, mentala czy co tam jeszcze jest... co do plytek - przy takiej wielkosci, to przydaloby sie zrobić kwadrat z 5x5 płytek o dopiero takie cos wrzucic jako teksturek. no troche roboty, ale takie jest zycie. kazdy chcialby zrobic a sie nie narobic ;D czyli robisz swoją domową lazienke (tak zrozumialem Twoj ostatni post)? jesli tak, to moglbys pokazac fotke tej umywalki czy cos takiego, bo nie wierze, ze taka istnieje ;) to co mi sie najbardziej podoba i calkiem niezle Ci wyszlo, to baterie - tak na pocieszenie
Napisano 10 Maj 200618 l światło masz jakoś dziwnie ustawione .. popatrz na render nr.2 .. cien wanny leci w dół a cień lustra do góry. Wystaw światło za okno albo daj na sufit w zalezności czy to dzień czy noc
Napisano 10 Maj 200618 l na razie słabo, przedmówcy powiedzieli już chyba wszystko, w wolnej chwili popraw tytuł bo mnie drażni. Nie zarażaj sie początkowymi niepowodzeniami.