Machu Napisano 13 Maj 2006 Napisano 13 Maj 2006 Tutaj http://rapidshare.de/files/20355997/komnata.avi.html (ok. 6,7 MB) można ściągnąć moją starą animację, która nie przedstawia świetnych technik modelowania w 3D Studio MAX 3, ale ukazuje możliwości wstawienia sfilmowanych na zielonym tle kamerą wideo ujęć. Kompresja - DivX 5, rozdzielczość - 320x240. Tutaj są screeny zachęcające do ściągnięcia filmiku ;)
hkropinski Napisano 13 Maj 2006 Napisano 13 Maj 2006 heh smieszne nawet, ale zemu ten miecz taki giętki i wiesz... on by cie mogl w tym klipie 100 razy przeciąć;) pozdr
Machu Napisano 13 Maj 2006 Autor Napisano 13 Maj 2006 To nie miecz tylko nunchaku, taka broń chińska. W oryginale dwie drewniane dechy połączone łańcuchem. Bez nałożonej poświaty jest to wersja treningowa (dwie usztywnione gąbki połączone sznurkiem). Na żywo mnie nie pzrecieły :D Stworzyłem to w następujący sposób: 1. Do ściany przyczepiłem 3 płaty ligniny o jaskrawym zielonym kolorze i sfilmowałem się jak macham nunchaku. 2. Stworzyłem w 3D Studio MAX tło i ruchome kulki. 3. Przy pomocy Adobe Premiere 5 kluczowaniem usunąłem zielone tło przez co mogłem zamiast niego wstawić wyrenderowane. 4. Na koniec dodałem stworzone w Corel Photo-Paint 9 kolorowe poświaty (zielona i różowa) oraz łączenie. Kulki na pierwszym planie wyrenderowałem w MAXie na gotowym tle. Wybuchy są gotowymi sfilmowanymi przykładami, które gdzieś znalazłem. Były na czarnym tle, więc kluczowaniem usunąłem z nich tło.
MaGuu Napisano 13 Maj 2006 Napisano 13 Maj 2006 błagam daj to gdzies skąd bedzie mozna to pobrać, rapidshare to shit :/
wizz Napisano 13 Maj 2006 Napisano 13 Maj 2006 lol choćby konto na onecie , wp , byle gdzie i starczy tam miejsca na 7 mb napewno :P
Machu Napisano 13 Maj 2006 Autor Napisano 13 Maj 2006 Myślałem, że są jakieś serwery do tego, ale założyłem konto i oto link: http://www.gmachnik.republika.pl/filmy/komnata.avi
owca Napisano 14 Maj 2006 Napisano 14 Maj 2006 fajne. a wrzuciłbyś pierwotną wersję tego filmiku? chodzi mi o tę nagrywaną na zielonym tle.
piksar Napisano 14 Maj 2006 Napisano 14 Maj 2006 fajne, napisz dokładniej w formie tutka jak to zrobić, jakby to dopracować byłoby super
Machu Napisano 14 Maj 2006 Autor Napisano 14 Maj 2006 OK! Przed chwilą napisałem tutoriala i wrzuciłem na swoją stronę. Tu jest link: http://www.gmachnik.republika.pl/tutor1.html
Machu Napisano 14 Maj 2006 Autor Napisano 14 Maj 2006 Napisałem już w tutorialu, że zielonej bibuły :)
hkropinski Napisano 14 Maj 2006 Napisano 14 Maj 2006 Napisałem już w tutorialu, że zielonej bibuły :) no to jak na bibule to ladnie ci wyszlo:) pozdr
Machu Napisano 14 Maj 2006 Autor Napisano 14 Maj 2006 Wszystko jest w oryginale. Wykorzystałem automat perkusyjny i to był podkład, oryginalna rozdzielczość jest też większa (720x576), ale w bardzo wysokiej jakości zajmuje 100MB, więc trochę musiałem skompresować i wyrzucić dźwięk...
Rekomendowane odpowiedzi