Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

W tutorialach widzę jak obraca się wiewport bez uzycia "Arc Rotate".

Jak to się zrobi? Mam maxa 7.

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

pamiętaj że w prawie każdym programie klawisze alt, ctrl i shift, maja przypisane jedne z podstawowych funkcji, pobaw sie nimi w maksie:D

Napisano
  • Autor

Alt dodaje zaznaczenia, ctrl odelmuje, shift kopiuje. Próbowałem różnych klawiszy z altem itp. lecz nie mogę trafić, jak obracać viewport bez użycia "Arc Rotate".

Napisano
  • Autor

W środkowym klawiszu mam F5 (maximize viewport toggle-tak sobie ustawiłem) i nie działa obrót. Co wstawić pod środkowy przycisk?

Napisano
  • Autor

Zresetowałem skróty i też nie działa. Wie ktoś może jak to się nazywa? Gdybym wiedział, to bym sobie mysz dostosował w "Customize user...".

Napisano

A nie zmieniałeś nic w ustawieniach myszy (jeśli masz jakąś fajniejsza mysz np. logitecha; wiem że u mnie domyślnie MMB jest ustawiony jako rolka, i w ustawieniach myszy musisz to zmienić na środkowy przycisk).

Napisano

ej no momencik, przecież takie coś nie działa zawsze :P na prawdę :D u mnie osobiście prawy alt+środkowy klawisz nie robi nic, natomiast lewy alt+środkowy przycisk działa, więc może to to? :)

Napisano
  • Autor

OK. Dziękuję.

W myszce ustawiłem środkowy button na "Środkowy" i z lewym Altem obraca viewport. Dotychczas miałem pod nim "F5".

Czy istnieje możliwość ustawienia to w jakiś inny sposób, bo to "F5" jest mi bardzo potrzebne, a w Maxie nie można "Środkowy" (ew. plus inny klawisz) ustawić jako jakiś skrót.

Czy można zamienić "Alt + Środkowy" na "Środkowy" i vice versa?

Pozdrawiam.