Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

W czasie pracy siadł mi prąd. Po ponownym włączeniu komputera okazało sie, że plik 3ds nie chce sie otworzyc. Wiem, że to sie zdarza, kiedy w czasie pracy 'nagle' Max sie wysypie... Jest jakas rada?

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 890
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

O ile wiem niektóre wersje zapisują wersje zapasowe co jakieś czas, ale tylko tyle mi wiadomo...

Napisano
  • Autor

Zgadza sie. Czasem kiedy wystapi blad programu, plik na ktorym w danym momecie pracujesz zapisywany jest w katalogu 3dsmax/autoback jako nazwa_pliku_recover.3ds. Niestety kopia zapasowa nie jest wykonywana w chwili kiedy zabraknie pradu, do tego potrzebny jest UPS...

Chodzi mi zatem o naprawe instniejacego juz, nieprawidlowo zamknietego pliku.

Napisano

ale w autobacku max zapisuje też co kilka minut scenę (liczba kopii i czas między zapisami możesz sobie w preferencjach ustawić, domyślnie 3 kopie, co 5 min)

Napisano

Polecam UPS, mnie nigdy nie zawiódł dlatego nie znam rozwiązania na takie problemy...

Napisano

A jak plik jest uszkodzony to jego naprawa jest mało prawdopodobna. Nawet jakby mało danych poleciało, to i tak trzeba by odbudować plik tak aby był prawidłowy, a do tego trzeba by znać dobrze architekture 3dsa. To nie divix że można sobie odbudować index wycinając uszkodzone klatki. Na jakim ty maxie pracujesz że masz pliki w 3DSach...

Napisano
  • Autor

Hynol: Juz sobie poradzilem... ;p

Machu: No masz racje bede musial w to zainwestowac.

Pozdrawiam