Muhaho Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 Witam, W czasie pracy siadł mi prąd. Po ponownym włączeniu komputera okazało sie, że plik 3ds nie chce sie otworzyc. Wiem, że to sie zdarza, kiedy w czasie pracy 'nagle' Max sie wysypie... Jest jakas rada? Pozdrawiam.
Machu Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 O ile wiem niektóre wersje zapisują wersje zapasowe co jakieś czas, ale tylko tyle mi wiadomo...
Muhaho Napisano 15 Maj 2006 Autor Napisano 15 Maj 2006 Zgadza sie. Czasem kiedy wystapi blad programu, plik na ktorym w danym momecie pracujesz zapisywany jest w katalogu 3dsmax/autoback jako nazwa_pliku_recover.3ds. Niestety kopia zapasowa nie jest wykonywana w chwili kiedy zabraknie pradu, do tego potrzebny jest UPS... Chodzi mi zatem o naprawe instniejacego juz, nieprawidlowo zamknietego pliku.
streaker Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 ale w autobacku max zapisuje też co kilka minut scenę (liczba kopii i czas między zapisami możesz sobie w preferencjach ustawić, domyślnie 3 kopie, co 5 min)
Machu Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 Polecam UPS, mnie nigdy nie zawiódł dlatego nie znam rozwiązania na takie problemy...
Hynol Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 A jak plik jest uszkodzony to jego naprawa jest mało prawdopodobna. Nawet jakby mało danych poleciało, to i tak trzeba by odbudować plik tak aby był prawidłowy, a do tego trzeba by znać dobrze architekture 3dsa. To nie divix że można sobie odbudować index wycinając uszkodzone klatki. Na jakim ty maxie pracujesz że masz pliki w 3DSach...
Muhaho Napisano 15 Maj 2006 Autor Napisano 15 Maj 2006 Hynol: Juz sobie poradzilem... ;p Machu: No masz racje bede musial w to zainwestowac. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi