Napisano 17 Maj 200618 l to moje początki w animowaniu oceńcie i wskażcie wady ;] http://www.ogf.i365.pl/marvey.rar MOV 2,25MB modele i rig nie moje. skleciłem to w połowie marca, ale zapomniałem o tym i "dojrzało" troche na dysku EDIT: już poprawione
Napisano 18 Maj 200618 l Heja ho. nie wiem czym skompresowales ale u mnie mi sie wywala ten plik?? moze zle sie wgral na serwa albo cus??
Napisano 26 Maj 200618 l Jak na początek to całkiem nieźle. Ten koleś co idzie to za bardzo "wiosłuje" tymi barkami, oczywiście można się tzw. bujać, ale nie zgina się wtedy tak bardzo ręki w łokciu, oraz drugi ważny błąd to za daleko wychylasz ręce do przodu, brakuje też jakiek kolwiek pracy nadgarstkami - takie małe szczegóły, a wiele dają animacji. Rig nie twój - to dobrze bo jest coś z nim nie tak podczas wchodzeniu po schodach kolano wygina mu się na boki :) Niech ten Pan porusza troszeczkę tą główką podczas wchodzenia po schodach, chyba że go kark boli :). W ostatniej animacji zawodzi antypacja, a raczej jej brak, jak byś uprzedził ruch wybicia się pudełka do góry, czyli na samym początku wcisną byś je trochę ku podłożu było super, a tako bardzo średnio. Ogólnie polecem do oglądania stare animacje wytwórni Disney.