Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Zawsze chciałem coś takiego zrobić..:>

To tak trochę z myślą o demoreel ,ale to kiedyś.. plany jeszcze mogą ulec zmianom.

Właśnie się skończyło renderować (45h/500kl).. na szybko domontowałem z dźwiękiem więc jeszcze ma błędy

Pozdrawiam

zapraszam do obejrzenia i ocenienia;)

DOWNLOAD 20s/4,9MB

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 7,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Myślę, że lepiej byłoby bez tej poświaty po lewej stronie kuli.

Ewentualnie znacznie mniejsza, w kolorze błękitu - jak na zdjęciach ziemi z orbity.

Napisano
  • Autor

MaGuu: jeszcze masz ten problem ? wystawić w innym formacie ? (ma ktoś jeszcze problem z kodekiem ? )

vv3k70r: to "itd" :) to tak forfun :) kiedyś może będzie tam demoreel.. (jak na razie mam za mało prac na reelka ..pracuję nad tym :p )

mantrill: hm.. może masz rację.. zobaczę jak to będzie wyglądać z błękitem.

pozdrawiam..

zapraszam innych do ocenienia tego ;)

Napisano

Baldack - Red Hot Chili Peppers "Scar Tissue". w ogole cały album Californication jest spoko :D

no jeszcze trzeba cos o animce napisac aby nie było OT:

ten glow wokół kulu jest nieco zbyt mocny. w koncowym wybuchu moglby byc motion blur. i czemu latające odłamki są juz calkowicie (albo prawie calkowicie) czarne?

Napisano
  • Autor

mkk3a: no właśnie to są te błędy .. które chce poprawić..

motion blura nie dałem bo miałem problem jak w v-rayu dać go na jeden obiekt (obracająca kula się zbytnio rozmazywała.. ) (nadal tego nie wiem :) )

A jeżeli chodzi o to ,że odłamki są czarne... ponieważ nie mają na sobie odbić (zrobiłem to bo by się za długo renderowało... ale załatwiam kompa do renderu więc będzie prędzej i ciszej w pokoju :) )

Czorny: już nie długo wbiję się na kumpla dedyka we Francji… więc następna animacja będzie już bez problemów lecieć. IMO

Ale 17min to nie sporo ;)

PS. wie ktoś jak można by inaczej rozwalić tą kulę ziemską.. tak aby można było ją otexturować.. (normalnie) chciałem aby powierzchnia miała teksturę ”ziemi” a reszta (ta grubość ) kolor gleby

Ja rozwaliłem ją PArray ..

Napisano
  • Autor

naniosłem poprawki i przerenderowałem... (500klatek / prawie tydzień renderu :) -wszystko przez motion blur i hdri)

logoban.gif

co teraz o tym sądzicie.. ?

imo jest lepiej : )

pozdrawiam

Napisano

krzyhhh -> ziemia miała być namalowana na piłce czy to ma być poprostu Ziemia ? Jeśli na piłce to jest spoko, a jeśli Ziemia to wogóle nie czuć skali (głównie przez ogień). Wiadomo, że nikt nie widział eksplozji planety więc trudno tu mówić o czymkolwiek. Można się jednak odnieść np do Final Fantasy-the Spirits Within, gdzie taka eksplozja nastąpiła.

PArray może i jest dobrym pomysłem, ale według mnie dzieje się to za szybko i tak jak mkk3a zauważył szkoda, że odłamki są 100% czarne.

mintrill dobrze prawi z tym glowem, według mnie dalej jest niedobrze.

http://www.danielpferreira.com/main.html ten pan (Daniel Ferreira) ładnie to zrobił.