Napisano 17 Maj 200618 l Witam, mam malutki problem i mam nadzieje ze mi pomozecie a mianowicie chodzi o to ze zrobilem prosta stronke i chcialbym pozbyc sie paska narzedzi w przegladarce, czyli wszystko schowac oprocz samej stronki. wiem ze jest to mozliwe, bo widzialem takie przyklady ale za cholercie nie udaje mi sie czegos takiego uzyskac. Ps. i musi to dzialac na kazdej przegladarce, ie, firefox, opera, safari, konqeror etc
Napisano 17 Maj 200618 l Interesuje cie JavaScript a dokładnie funkcja Window.open Polukaj po googlach <br /> function View()<br /> {<br /> var win_x = Math.round((screen.width-600)/2);<br /> var win_y = Math.round((screen.height-600)/2);<br /> window.open("fire.html", "NoweOkno", "toolbar=0,location=0,directories=0,status=0,menubar=0,scrollbars=0,resizable=0, height=600,width=600,top="+win_y+",left="+win_x+"");<br /> NoweOkno.document.close();<br /> }<br />
Napisano 18 Maj 200618 l Autor Dzieki wielkie panie Lisie. a moglby mi ktos z was jeszcze powiedz jak zrobic by nowo otwarte okno dostosowywalo sie do wielkosci wyswietlania monitoru.. tzn. jesli moj monitor wyswietla rozdzielczosc 1280-1024 to okno ma taka wielkosc, jesli natomiast 800-600 to rowniez ma 800-600 wielkosci
Napisano 18 Maj 200618 l Dokładnie do tego jest kod w moim poprzednim poście. "screen.width-600" -> 600 to szerokość okna. analogicznie wysokość
Napisano 18 Maj 200618 l i jeszcze wypadalo by zaznaczac, ze to wyjatkowo chamskie, ze strony dizajnera tak narzucac swoja wole odwiedzajacym. ;P smierc popupom i fullscreenom, jakbym chcial fullscreena, to bym wcisnal sobie f11 a jak chce nowe okno to klikam srodkowym przyciskiem. a jak twoj dizajn jest dobry tylko na fullscreenie, to znaczy, ze to baardzo slaby dizajn. projektowanie www polega na wzieciu pod uwage specyficznych ograniczen zwiazanych z medium. btw. polecam: http://www.amazon.com/gp/product/0321344758/sr=8-1/qid=1147944003/ref=pd_bbs_1/103-4149228-0695047?%5Fencoding=UTF8 edit: no chyba ze robisz sobie jakas prezentacje ;P
Napisano 18 Maj 200618 l kengi: nie do końca. wyobraź sobie, że masz portfolio czy galeryjkę i chcesz pokazac obrazek w pełnej rozdziałce w nowym oknie (co by nie zamykać całego folio-nie każdy pryzzwyczajony jest do zakładek firefoxa) wtedy nie jest potrzebny żaden toolbar. otwiera się oknienko a w nim sam jpeg. jest to dośc praktyczne jeśli chcesz zachować czystość i przejrzystość na stronie.
Napisano 18 Maj 200618 l jak chce zobaczyc w pelnej rozdzialce w nowym oknie w prawym przyciskiem wybieram view image. to jest wymuszanie. chociaz no dobra, jak sie zrobi przycisk, pokaz w nowym oknie, to ok ;P
Napisano 18 Maj 200618 l Autor kengi tu nie chodzi o design etc, tylko chodzi o ukrycie przed niedoswiadczonymi ludzimi pewnych bardzo istotnych dla mnie rzeczy
Napisano 18 Maj 200618 l macie racje, bywaja sytuacje kiedy trzeba... ale kurde jak ja nie lubie popupow wrrr ;)
Napisano 18 Maj 200618 l Autor mojego popupa nie da sie nie lubic.. a teraz mam jeszcze pytanie z troche inej beczki jak wywolac do druku jpga z poziomu flasha? czy do tego trzeba bedize uzyc js czy moze php? a moze kombo?
Napisano 18 Maj 200618 l Czy to aż takie trudne ?? http://www.google.pl/search?hl=pl&q=javascript+print&btnG=Wyszukaj+w+Google&lr=