Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

mam malutki problem i mam nadzieje ze mi pomozecie

a mianowicie chodzi o to ze zrobilem prosta stronke i chcialbym pozbyc sie paska narzedzi w przegladarce, czyli wszystko schowac oprocz samej stronki.

wiem ze jest to mozliwe, bo widzialem takie przyklady ale za cholercie nie udaje mi sie czegos takiego uzyskac.

Ps. i musi to dzialac na kazdej przegladarce, ie, firefox, opera, safari, konqeror etc

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Interesuje cie JavaScript a dokładnie funkcja Window.open

Polukaj po googlach

<br />
function View()<br />
{<br />
var win_x = Math.round((screen.width-600)/2);<br />
var win_y = Math.round((screen.height-600)/2);<br />
window.open("fire.html", "NoweOkno", "toolbar=0,location=0,directories=0,status=0,menubar=0,scrollbars=0,resizable=0, height=600,width=600,top="+win_y+",left="+win_x+"");<br />
NoweOkno.document.close();<br />
}<br />

Napisano
  • Autor

Dzieki wielkie panie Lisie.

a moglby mi ktos z was jeszcze powiedz jak zrobic by nowo otwarte okno dostosowywalo sie do wielkosci wyswietlania monitoru..

tzn. jesli moj monitor wyswietla rozdzielczosc 1280-1024 to okno ma taka wielkosc, jesli natomiast 800-600 to rowniez ma 800-600 wielkosci

Napisano

Dokładnie do tego jest kod w moim poprzednim poście.

"screen.width-600" -> 600 to szerokość okna. analogicznie wysokość

Napisano

i jeszcze wypadalo by zaznaczac, ze to wyjatkowo chamskie, ze strony dizajnera tak narzucac swoja wole odwiedzajacym. ;P

smierc popupom i fullscreenom, jakbym chcial fullscreena, to bym wcisnal sobie f11 a jak chce nowe okno to klikam srodkowym przyciskiem.

a jak twoj dizajn jest dobry tylko na fullscreenie, to znaczy, ze to baardzo slaby dizajn.

projektowanie www polega na wzieciu pod uwage specyficznych ograniczen zwiazanych z medium.

btw. polecam:

http://www.amazon.com/gp/product/0321344758/sr=8-1/qid=1147944003/ref=pd_bbs_1/103-4149228-0695047?%5Fencoding=UTF8

edit: no chyba ze robisz sobie jakas prezentacje ;P

Napisano

kengi: nie do końca. wyobraź sobie, że masz portfolio czy galeryjkę i chcesz pokazac obrazek w pełnej rozdziałce w nowym oknie (co by nie zamykać całego folio-nie każdy pryzzwyczajony jest do zakładek firefoxa) wtedy nie jest potrzebny żaden toolbar. otwiera się oknienko a w nim sam jpeg.

jest to dośc praktyczne jeśli chcesz zachować czystość i przejrzystość na stronie.

Napisano

jak chce zobaczyc w pelnej rozdzialce w nowym oknie w prawym przyciskiem wybieram view image. to jest wymuszanie.

chociaz no dobra, jak sie zrobi przycisk, pokaz w nowym oknie, to ok ;P

Napisano
  • Autor

kengi tu nie chodzi o design etc, tylko chodzi o ukrycie przed niedoswiadczonymi ludzimi pewnych bardzo istotnych dla mnie rzeczy

Napisano

macie racje, bywaja sytuacje kiedy trzeba... ale kurde jak ja nie lubie popupow wrrr ;)

Napisano
  • Autor

mojego popupa nie da sie nie lubic..

a teraz mam jeszcze pytanie z troche inej beczki

jak wywolac do druku jpga z poziomu flasha? czy do tego trzeba bedize uzyc js czy moze php? a moze kombo?