MiRi Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 Siema, mam pewien kłopot , jak ustawić aby z przedmiotu leciało światło Volume Light? Prubuwałem już ustawiać Volume Light , aby cień był na biało a światło na czarno , jednak to nic nie dawało. HELP!! Potrzebuje tego do zrobienia napisów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 Ustaw w obiektcie źrudło światła. Dalej zaznacz obiekt, prawy klawisz, Properties. odznacz boxik "Enable to reflection/Refraction." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiRi Napisano 18 Maj 2006 Autor Share Napisano 18 Maj 2006 Zabardzo nie chodzi, w mojej wresji maxa 7 jest Visible to reflection/Refraction , ale to chyba to samo. Niestety obiekt żuca tak samo cień jak wcześniej, żadne światło z niego nie leci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 A jak we słaściwościach światła dasz exclude tego obiekty to tak samo ?? Edit-> No to już niewiem. możesz spróbować we właściwościach obiekty wyłączyć wszystko zostawić tylko. Visable to camera i renderable Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiRi Napisano 18 Maj 2006 Autor Share Napisano 18 Maj 2006 No, tak samo. Dalej przedmiot rzuca cień a nie swieci nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 1. Ustaw światło w scenie, po czym je wyłącz. 2. Obiektowi przypisz full żarzący się materiał. 3. Wejdź w Environment and Effects. 4. W rolecie Exposure Control daj na Logarithmic Exposure Control. 5. Ustaw renderer na mentala. 6. Włącz Final Gathering w zakładce Indirect Illumination w opcjach renderingu. Teraz to do zcego przypisał żarzący się materiał powinno się świecić. Jak chcesz zmienić siłę tego światła to w Environment and Effects w rolecie Logathrimic Exposure Control Parameters zmień wartość Brightness. PS Nie wiem czy dobrze zrozumiałem pytanie, popraw mnie jak coś. Ale wątpie żeby dało się zrobić volume fog lecący z geometrii... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi