shark_kk Napisano 21 Maj 2006 Napisano 21 Maj 2006 Witam. Jak mogę zrobić zeby przy zabawie z polygonami widzieć co jest za czerwonym kwadratem widziałem to w jednym tutorialu. Pozdro
shark_kk Napisano 21 Maj 2006 Autor Napisano 21 Maj 2006 spoko działa ale chodzi mi o to zeby ten czerwony kwadrat był Półprzezroczysty
vv3k70r Napisano 21 Maj 2006 Napisano 21 Maj 2006 chodzi CI o zaznaczenie? ze poly nei sa przezroczyste? a to gdzies w podstepnym customize-viewport configuration-rendering method-shade selected faces moze byc a jak co to zresetuj preferencje ui i powinno byc
Carlos Napisano 25 Maj 2006 Napisano 25 Maj 2006 Jeśli chodzi o to, żeby polygon był półprzezroczysty, to w quad menu - opcje. Masz ustawioną wartość 1, wpisz zero i coś po przecinku - może o to chodzi
zdeno Napisano 25 Maj 2006 Napisano 25 Maj 2006 nadaj modelowanemu meshowi multimateriał . potem dla Id=2 nadaj materiał z opacity 50% i wybranym kolorkiem na diffuse. dzięki temu możesz dowolne poligony zmieniać na przezroczyste lub nie poprzez zmianę ich Id. Szczególnie dobrze sprawdza się to przy modelowaniu samochodów walcz jak lew
Rekomendowane odpowiedzi