Napisano 25 Maj 200618 l jako sczęśliwy pośiadacz ATI FireGL X2 128 MB spodziewałem się że właśnie w Maya szybkość klatek czyli fps się podniesie o jakąś spektakularną liczbę a tu nic i nawet jest gorzej niż wcześniej czyli przy Radeonie 9800 Pro, nie mam pojęcia z czym to jest związane ale wymyśliłem tylko jedeno rozwiązanie, ma ono postać pluginu dla Maya który rozpoznaje kartę i w ten sposób podnosi wydajnosć w programie. Sterowniki spejalnie sciągłem z http://www.ati.com jedne to ogólny sterownik fireglxp-8.163.1-displayandcp-26766.exe a drugi to sterownik preferowany przez Alias fireglxp-2k-8.133.1.1.1.exe . Jeżeli istnieją jakieś pluginy do tej karty to plizzzz i wielkie dzięki za wszelką pomoc. ( Maya 7.0.1 ( Bonus Tools )) Podam może konfigurację sprzętu jakby co
Napisano 25 Maj 200618 l Powinna być w ustawieniach sterownika lista programów, między innymi można wybrać Mayę. Ja przemodowalem swojego Radka 9500Pro na FireGL X1 i jakiejs super roznicy w viewportach nie bylo. Prawdopodobnie nie mialem wystarczajaco ciężkich scen, bo SPEC Viewperf pokazał dosyć znaczny przyrost fps-ów.
Napisano 25 Maj 200618 l no musisz ustawic cos w ustawieniach karty zeby cos tam dla fireGL przynajmniej w quadro tak sie robi zeby jechalo z OpenGL..cos tam...dokladnie nie wiem.
Napisano 27 Maj 200618 l Autor i jeszcze nie mam sprzętowego wspomagania teksturowania pisze mi tak w lini komend na różowo. O co ztym chodzi i w dodatku brakuje minapisów w oknach top i tak dalej nie wspominając że nie widzę manipulatorów w oknach poza oknem persp w którym wszystko jest wpożądku
Napisano 31 Maj 200618 l Maya Display Fixes : Q & A http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=128410 poczytaj pozdro
Napisano 19 Czerwiec 200618 l czy ty masz wlaczony w mayce DX? czy opengl? Sprawdzales w ustawieniach karty jaki masz wlaczony sterownik? Ja mam Wildcata realizm 100 i w opcjach mam wybrana mayke jak na niej dzialam. takze Ty powinienes miec podobnie zwazywszy ze kazda karta tego typu ma predefiniowane sterowniki. pozdr
Napisano 19 Czerwiec 200618 l maya nie obsługuje dx, ogl only. jest to jeden z głównych powodów dostępności tego softu na inne systemy :>