bodziec Napisano 27 Sierpień 2003 Share Napisano 27 Sierpień 2003 HAHAHAHAHAHA http://kult-rock.webpark.pl/gitara1.jpg zrobilem moja pierwsza wieksza praca w 3d jest to gitara Gibson LesPaul robiłem ją w 3d studio max a zaczałem zabawe z 3d dopiero 4 dni temu. mysle ze calkiem fajnie mi to wyszlo na razie z modelowaniem takich rzeczy nie mam problemów. ale nie mam pojecia jak robic np postacie (zaokraglone, plyne przejscia itp.) plis komentarze mój sprzet: Duron 1300 320 Mb RAM GForce4 mx440 SE 64DDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziec Napisano 27 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2003 i druga fotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 27 Sierpień 2003 Share Napisano 27 Sierpień 2003 jeśli to Twoje początki z 3d to zapowiadasz się świetnie! :) całość jest mocno plastikowa i na pierwszy rzut oka widać, że to grafa, więc o jakimś poziomie realizmu trudno mówić, ale jest w porządku... to wszsytko z czasem do CIebie przyjdzie... :D powodzenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziec Napisano 27 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2003 zeby nie bylo plastikowe to sprawa głównie texturowania, tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedrush Napisano 28 Sierpień 2003 Share Napisano 28 Sierpień 2003 Oswietlenia i modelingu ;] Jak na poczatek to jest milutko . No ale co do oswietlenia , raz ze napewno to tak sztucznie przez textury wyglada , a dwa dla mnie jest to wszystko zbyt matowe i zbyt intensywnie oswietlone . A co o modelu , zauwaz ze na korpusie gitray widac kanty ... jak chcesz je zlikwidowac mozesz uzyc opcji meshsmooth m tylko wtedy musisz sie pobawic zeby gitarka nie wygladala zbyt organicznie ... chyba tyle ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 28 Sierpień 2003 Share Napisano 28 Sierpień 2003 eya... modeling nawet nawet, ale popracuj nad oświetleniem...zbyt jasno...i może jakieś tlo? chociażby zdjecie... pozdr P.S. I zmien prosze swój Temat na Objekt 3d: gitara Gibson LP zgodnie z nowym regulaminem na forum, którego możesz przeczytac tutaj http://max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=6229 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 29 Październik 2003 Share Napisano 29 Październik 2003 jestem nowy w tej \"branzy\" ale mim skromnym zdaniem nie jest to mozliwe zeby on majac stycznac z maxem 4 dni zrobic taka gitare. ja na samym poczatku wogole niewiedzialem gdzie co jest. wedlug mnie on maxa ma juz troche czasu i nie jest to jego pierwsza praca tylko pierwsza ktora mozna pokazac na forum. znam kolesia ktory zna maxa pare lat i takiej gitary by nie zrobil (albo nie ma taletu albo niewuem:)) Tak na koniec powiem ze jezeli to prawda ze masz maxa 4 dni to jestem pod wielkim wrazeniem (szczegolnie modelingu) :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 29 Październik 2003 Share Napisano 29 Październik 2003 zgadzam sie z poprzednikiem w 100% mam takie same zdanie - w 4 dni nie da sie wedlug mnie zrobic czegos takiego (tzn jak na poczatek) oczywiscie sa wyjatki ale zdarzaja sie one bardzo rzadko a wogole albo mi sie wydaje albo masz zalamanie na srodku gitary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 29 Październik 2003 Share Napisano 29 Październik 2003 4 dni....[lol2][lol2][lol2] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kora Napisano 29 Październik 2003 Share Napisano 29 Październik 2003 nie wiem w ile faktycznie praca powstala, JESLI to pierwsza i w 4 dni to gratuluje.... faktycznie ogol jakis taki plastikowy za bardzo.. przetworniki to takie bardziej blyszczace powinny byc a potencjomery to juz w ogole jakos dziwnie wygladaja, ale przeciez ja sie nie bede szczegolow czepiala:) no ze to jest les paulem widac, wiec chiba jest ok;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano 1 Listopad 2003 Share Napisano 1 Listopad 2003 no, no 4 dni... jakos mi sie wierzyc niechce... moze wogle to twoje 4 pierwsze dni z PC?? :) Sorry, wiem ze jestem chamski ale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 1 Listopad 2003 Share Napisano 1 Listopad 2003 wedlug mnie nie jestes chamski- bo dla mnie to tez jest smieszne po prostu- wydaje mi sie ze gosciu chciales blysnac ale ci nie wyszlo i tyle ;:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziec Napisano 23 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2004 i kurde. nie wchodzilem tu prawie prawie pół roku a tu sie tak probiło. na prawde to byly moje pierwsze 4 dni pracy z maxem. moge Wam nawet zapodac historie jak to sie zaczelo. kurde nie lubie sie tlumaczyc ale wkurzylo mnie troche Wasze odzywki troche chamskie. w sierpniu bylem z kumplami pod namiotami i tam byla tez kumpela co bawi sie w 3d i tak zaczelismy gadac i mnie troche tez to wciagnelo. tak z opisow. od razu jak przyjechalismy to skoczylem porzyczyc maxa 3 i sciaganlem z netu tą ksiazke Heliona i wg tego zaczalem robic. i robilem tą pracę w miedzyczasie jak mialem remont w domu i złaziłem do kompa cały w pyle od gipsowania. mozecie mi nie wierzyc. moze mam dar do kompa (klasa inf). dla mnie komp i gitara to drugie życie. kurna po cholere ja sie tlumacze. moze dlatego ze po imprezie jestem. shit. dymano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 23 Styczeń 2004 Share Napisano 23 Styczeń 2004 hehe, tylko winny sie tlumaczy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 23 Styczeń 2004 Share Napisano 23 Styczeń 2004 Najlpeszym sposobem by przekonać niedowiarków jest wrzucić siatkę, lub render z wcześniejszego etapu pracy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziec Napisano 23 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2004 a skad mam ja wytrzasnac jak to bylo pół roku temu. a zreszta dymajta sie:-) jestem w trakcie innej pracy i jak ktos chce to niech zalooka na WIP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 23 Styczeń 2004 Share Napisano 23 Styczeń 2004 Już lukałem, i nie twierdzę że ci nie wierzę, zresztą wiara to pojęcie względne, po za tym sam sobie zasłużyłeś, po co było się chwalić, że zrobiłeś to po 4 dniach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Napisano 23 Styczeń 2004 Share Napisano 23 Styczeń 2004 dobra, spoko, juz ci daje wiare to że mialem wątpliwosci to tylko plus dla Ciebie :) Bardzo przepraszam! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi