jckob Napisano 26 Maj 2006 Share Napisano 26 Maj 2006 Czy mozliwe jest podlączenie głośników od komputera (5.1) do TV?...jezeli ktos wie jak to zrobić, to prosze o pomoc!! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 26 Maj 2006 Share Napisano 26 Maj 2006 Większość tv ma gniazdo na słuchawki(minijack) a to chyba załatwia sprawę nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jckob Napisano 26 Maj 2006 Autor Share Napisano 26 Maj 2006 a jak niema wejścia na słuchawki?....mozna to zrobic przez wejścia audio?....bo jak sama nazwa wskazuje ze sa to "wejscia" wiec chyba nie co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 26 Maj 2006 Share Napisano 26 Maj 2006 ja mam zestaw 5.1 ale jak podłanczam pod tv to mi tylko jeden głosniczek działa :\ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 26 Maj 2006 Share Napisano 26 Maj 2006 Raczej nie da rady, bo procesor dzwieku w TV nie obsluguje 5 kanalow... Moge sie mylic :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick sheep Napisano 26 Maj 2006 Share Napisano 26 Maj 2006 hehe a po co ci glosniki 5.1 w tv chcesz wydobyc bass z glosu Pienkowskiej albo Lisa :D bodajz e tylko Canal+ lub HBO puszczaja niektore filmy ale nie jestem nawet tego pewien.. a jak nie masz wejscia out na TV to tego raczej nigdzie nie podepniesz...chyba ze rozkrecisz TV i kabelkami zamiat glosnikow wbudowanych ale to sie raczej nie oplaca..natomiast jak masz jakies wyjscie na sluchawki lub cos to mozesz kupic przejsciowke z malego jacka na chincha i powinno grac ale to tez w sumie bez sensu bo jakosc dzwieku ci to nie polepszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 26 Maj 2006 Share Napisano 26 Maj 2006 Wejście to nie wyjście :-) Jeśli twój tv nie obsługuje jakiegokolwiek wyjścia audio to masz kapę. Pozostaje ci jedynie dokupienie zewnętrznego tunera. Albo podłączenie tv przez jakieś stare wideo ale w sumie to kretyński pomysł :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 26 Maj 2006 Share Napisano 26 Maj 2006 na TVP1 i na TVN często puszczają filmy w dolby. W telewizorze masz wyjście na słuchawki zapewne więc to stereo (minijack albo jack). Jest też na pewno czincz czyli tylko mono. Szukaj zatem innego wejścia niż czincz i jack (albo kilka jacków obok siebie tak jak to jest w kartach dźwiękowych, dla 5.1 są 3 czyli przód, tył i środkowy+sub-woofer). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick sheep Napisano 26 Maj 2006 Share Napisano 26 Maj 2006 lol zapomnialem ze ja od 3 lat nie ogladam telewizji :D leru ty serio z tym TVP? aporopo ciekawych rozwiazan ostatnoi podlaczylem radio do kompa bo zapomnialem wziasc glosnikow:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 26 Maj 2006 Share Napisano 26 Maj 2006 zacznimy od tego jaki to telewizor ?? jeśli mono to szkoda zachodu :P jak stereo to można się pobawić i jakie ma złącza ?? typ (czincz, eurozłącze) i czy to wejścia czy wyjścia ?? powinne być podpisane chyba że chcesz oglądać filmy z tunera satelitarnego to wtedy podłącz się prosto do niego leru: jest bardzo wiele standardów dolby a tylko jeden z nich to 5.1 ... w sygnale naziemnym / kablówką nieda się przesłać sygnału audio 5.1 ... o ile dobrze mi się zdaje to jedynie z dvd, lub satelity cyfrowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 26 Maj 2006 Share Napisano 26 Maj 2006 jeśli masz tylko wyjście euro to bedą działać Ci 2 głosniki a kabel możesz zrobić na podstawie tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 26 Maj 2006 Share Napisano 26 Maj 2006 maverick sheep -> powaga :) javor -> racja, jest też Dolby Stereo. Chodziło mi o surround. A tak btw. czy kablówka nie wysyła sygnału stereo ? Jak tak to czemu mieliby się chwalić że jest sygnał w Dolby jeśli to byłoby stereo ? Zwykły zjadacz chleba chyba leje na to czy jest to cyfrowy czy inny zapis ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merv_ Napisano 27 Maj 2006 Share Napisano 27 Maj 2006 kup sobie dekoder :PP i po sprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi