Napisano 26 Maj 200618 l Czy mozliwe jest podlączenie głośników od komputera (5.1) do TV?...jezeli ktos wie jak to zrobić, to prosze o pomoc!! Pozdrawiam
Napisano 26 Maj 200618 l Większość tv ma gniazdo na słuchawki(minijack) a to chyba załatwia sprawę nie ?
Napisano 26 Maj 200618 l Autor a jak niema wejścia na słuchawki?....mozna to zrobic przez wejścia audio?....bo jak sama nazwa wskazuje ze sa to "wejscia" wiec chyba nie co?
Napisano 26 Maj 200618 l ja mam zestaw 5.1 ale jak podłanczam pod tv to mi tylko jeden głosniczek działa :\
Napisano 26 Maj 200618 l Raczej nie da rady, bo procesor dzwieku w TV nie obsluguje 5 kanalow... Moge sie mylic :]
Napisano 26 Maj 200618 l hehe a po co ci glosniki 5.1 w tv chcesz wydobyc bass z glosu Pienkowskiej albo Lisa :D bodajz e tylko Canal+ lub HBO puszczaja niektore filmy ale nie jestem nawet tego pewien.. a jak nie masz wejscia out na TV to tego raczej nigdzie nie podepniesz...chyba ze rozkrecisz TV i kabelkami zamiat glosnikow wbudowanych ale to sie raczej nie oplaca..natomiast jak masz jakies wyjscie na sluchawki lub cos to mozesz kupic przejsciowke z malego jacka na chincha i powinno grac ale to tez w sumie bez sensu bo jakosc dzwieku ci to nie polepszy...
Napisano 26 Maj 200618 l Wejście to nie wyjście :-) Jeśli twój tv nie obsługuje jakiegokolwiek wyjścia audio to masz kapę. Pozostaje ci jedynie dokupienie zewnętrznego tunera. Albo podłączenie tv przez jakieś stare wideo ale w sumie to kretyński pomysł :-)
Napisano 26 Maj 200618 l na TVP1 i na TVN często puszczają filmy w dolby. W telewizorze masz wyjście na słuchawki zapewne więc to stereo (minijack albo jack). Jest też na pewno czincz czyli tylko mono. Szukaj zatem innego wejścia niż czincz i jack (albo kilka jacków obok siebie tak jak to jest w kartach dźwiękowych, dla 5.1 są 3 czyli przód, tył i środkowy+sub-woofer).
Napisano 26 Maj 200618 l lol zapomnialem ze ja od 3 lat nie ogladam telewizji :D leru ty serio z tym TVP? aporopo ciekawych rozwiazan ostatnoi podlaczylem radio do kompa bo zapomnialem wziasc glosnikow:D
Napisano 26 Maj 200618 l zacznimy od tego jaki to telewizor ?? jeśli mono to szkoda zachodu :P jak stereo to można się pobawić i jakie ma złącza ?? typ (czincz, eurozłącze) i czy to wejścia czy wyjścia ?? powinne być podpisane chyba że chcesz oglądać filmy z tunera satelitarnego to wtedy podłącz się prosto do niego leru: jest bardzo wiele standardów dolby a tylko jeden z nich to 5.1 ... w sygnale naziemnym / kablówką nieda się przesłać sygnału audio 5.1 ... o ile dobrze mi się zdaje to jedynie z dvd, lub satelity cyfrowego
Napisano 26 Maj 200618 l jeśli masz tylko wyjście euro to bedą działać Ci 2 głosniki a kabel możesz zrobić na podstawie tego
Napisano 26 Maj 200618 l maverick sheep -> powaga :) javor -> racja, jest też Dolby Stereo. Chodziło mi o surround. A tak btw. czy kablówka nie wysyła sygnału stereo ? Jak tak to czemu mieliby się chwalić że jest sygnał w Dolby jeśli to byłoby stereo ? Zwykły zjadacz chleba chyba leje na to czy jest to cyfrowy czy inny zapis ;)