naeq Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 Witam, mam takie pytanie, jak np. w Photoshopie, zrobić tak, by textóra pokazan niżej... była stonowana kolorystycznie tak, by wszędzie był ten sam odcien, bo jak widać u góry jest ciemniej a na dole jaśniej... :)) chciałem by był wszedzie odcien ten sam, pozdrawiam.
DaveBorck Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 Albo nakładasz warstwę z gradientem nad tą warstwą i tak zmieniasz jej parametry przezroczystości/koloru żeby było ok. albo po prostu podmalowujesz burn/dodge-em albo robisz to clone stamp-em. Sposobów jest wiele Ale podejrzewam, że to ma być loopowana tekstura więc... robisz większy obszar roboczy kopiujesz wastwę ustawiasz obok i robisz flip horizontal i tak podmalowujesz stampem żeby nie było widać łączyn. Trochę poprubujesz i na pewno zaskoczysz o co mi chodzi ;P Powodzenia
naeq Napisano 27 Maj 2006 Autor Napisano 27 Maj 2006 hehe... wiesz... od LOPOWANIA to ja ma ludzi... takich jak >> Luxology imageSynth ;] pozdro !! i dzięki
Rekomendowane odpowiedzi