P4VV37 Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 Przesiadam się na Maię. Stworzyłem prostą scenę do ćwiczeń. Będę do niej dodawał różne elementy. Narazie jest tam tylko stół i kulki. Nad rendererem wciąż jeszcze się zastanawiam. Nie wiem czy lepszy byłby Mental-ray czy maxwell. Wygląda tak(materiał to Phong bez modyfikacji, GI(ust. standardowe) bez FG):
P4VV37 Napisano 27 Maj 2006 Autor Napisano 27 Maj 2006 Sorry. Już wiem co jest nie tak. Te światła w oknach miały jasność na 0, materiał jest zły, dopiero się uczę mai. Zaraz wrzucę poprawione rendery i materiały.
patry Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 yyy... nie mogę połapać się w tej scenie. Czy wszystkie ściany to lustra czy mam zwidy?
hkropinski Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 hmmm... a dlaczeko taka przesiadka? praca slaba ale ja bym leprzej w mai nie zrboil:D pozdr
P4VV37 Napisano 28 Maj 2006 Autor Napisano 28 Maj 2006 Tak, wszystkie materiały odbijały otoczenie, ale już to poprawiłem.
P4VV37 Napisano 2 Czerwiec 2006 Autor Napisano 2 Czerwiec 2006 --update-- wiem że jest trochę za ciemne. Zmieniłem scenę. hmmm... a dlaczeko taka przesiadka A dlaczego nie? Te pudła są po to by kiedyś wstawić tam kaustykę. teraz jej nie widać choć jest włączona.
Master Kiełbaster Napisano 2 Czerwiec 2006 Napisano 2 Czerwiec 2006 przesiądź się jeszcze na maxwella to nerwów zaoszczędzisz :P
piksar Napisano 2 Czerwiec 2006 Napisano 2 Czerwiec 2006 czy to wszystko co maya potrafi ? a już chciałem Mac`a kupować
Rekomendowane odpowiedzi