Shiva Napisano 28 Maj 2006 Share Napisano 28 Maj 2006 Cześć ! Mam pytanko czy jest moźliwe wstawienie do sceny-(animacji) w max'e latających ekranów na których będą wemitowane krótkie filmiki. np: Cyfrowy polsat ma taką reklame na której widać kule podzieloną na kwadraty (sektory) i w kazdym z tych kwadracików emitowany jest jakiś skrut filmowy i do tego ta kula jet wprowadzona w rotacje, kamera, swiatło itd. Z góry dziękuje za info i pozdrawiam FOX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 28 Maj 2006 Share Napisano 28 Maj 2006 tak, jest to mozliwe, jako taksture podstaw plik animacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiva Napisano 28 Maj 2006 Autor Share Napisano 28 Maj 2006 Super, a mam jeszce jedno pytanko jakie formaty video najlepiej stosować chodzi mi o jakość obrazu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 28 Maj 2006 Share Napisano 28 Maj 2006 to już zależy od kompresji - z każdego formatu da się coś wyciąnąć - sprawdzaj i testuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 28 Maj 2006 Share Napisano 28 Maj 2006 jesli potrebujesz do animacji to najlepiej wstaw plik bez kompresji (nieskompresowane klatki), duzo zajmuje, ale potrzebujesz go tylko raz, i jest on potrzebny jako bitmapa do zliczania, wtedy nei sa potrzebne dwa procesy-jeden dekodujacy cuda a drugi pozycjonujacy pixele na kamerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiva Napisano 28 Maj 2006 Autor Share Napisano 28 Maj 2006 Ok panowie za nim Wam podziękuje chcę spytać już ostatni raz o opis jak umieścić plik video np. na box'ie. I teraz Wam bardzo dziękuje za pomoc i pozdrawiam !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 28 Maj 2006 Share Napisano 28 Maj 2006 geometry-->create box box-->modyfi-->uvw map-->planar?box? jakie chces, jakie potrzebujesz material editor-->difuse map (czy jakas inan jak potrzeba)-->bitmap-->i wybierasz jakies avi-->asign material to objec gra i bucy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaoC Napisano 28 Maj 2006 Share Napisano 28 Maj 2006 Pod F1 sa takie tutki i znajdziesz tam to czego szukasz o ile mnie pamiec nie myli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiva Napisano 28 Maj 2006 Autor Share Napisano 28 Maj 2006 vv3k70r bardzo Ci dziękuje i pozostałym kolegom pozdro . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi