Napisano 28 Maj 200618 l Cześć ! Mam pytanko czy jest moźliwe wstawienie do sceny-(animacji) w max'e latających ekranów na których będą wemitowane krótkie filmiki. np: Cyfrowy polsat ma taką reklame na której widać kule podzieloną na kwadraty (sektory) i w kazdym z tych kwadracików emitowany jest jakiś skrut filmowy i do tego ta kula jet wprowadzona w rotacje, kamera, swiatło itd. Z góry dziękuje za info i pozdrawiam FOX
Napisano 28 Maj 200618 l Autor Super, a mam jeszce jedno pytanko jakie formaty video najlepiej stosować chodzi mi o jakość obrazu ?
Napisano 28 Maj 200618 l to już zależy od kompresji - z każdego formatu da się coś wyciąnąć - sprawdzaj i testuj.
Napisano 28 Maj 200618 l jesli potrebujesz do animacji to najlepiej wstaw plik bez kompresji (nieskompresowane klatki), duzo zajmuje, ale potrzebujesz go tylko raz, i jest on potrzebny jako bitmapa do zliczania, wtedy nei sa potrzebne dwa procesy-jeden dekodujacy cuda a drugi pozycjonujacy pixele na kamerze
Napisano 28 Maj 200618 l Autor Ok panowie za nim Wam podziękuje chcę spytać już ostatni raz o opis jak umieścić plik video np. na box'ie. I teraz Wam bardzo dziękuje za pomoc i pozdrawiam !!!
Napisano 28 Maj 200618 l geometry-->create box box-->modyfi-->uvw map-->planar?box? jakie chces, jakie potrzebujesz material editor-->difuse map (czy jakas inan jak potrzeba)-->bitmap-->i wybierasz jakies avi-->asign material to objec gra i bucy
Napisano 28 Maj 200618 l Pod F1 sa takie tutki i znajdziesz tam to czego szukasz o ile mnie pamiec nie myli.