boowa Napisano 29 Sierpień 2003 Napisano 29 Sierpień 2003 mam pytanko... czy ktos z was próbował zrobić kiedyś efekt Bullet Time czy jak to sie tam nazywa.... tłumaczę o co biega: jest animacja pękającej szklanki, rozbryzguje się szkło i woda. kamera robi shorta i w pewnym momencie zaczyna się obracać wkoło pękającego objektu gdy on jest zatrzymany w czasie..... występuje problem zatrzymania particles, które nie chcą niestety stanąć... czy jedyne wyjście to ustawienie n-tej liczby kamer i montaż? czy ktoś z Was potrafi mi pomóc? pozdrawiam
giorgione Napisano 29 Sierpień 2003 Napisano 29 Sierpień 2003 Ja próbowałem zrobic kiedyś takie efekcik -ale kompletnie nie wyszło :( - przykro mi nie pomogę:( Giorgione
dr Ug Napisano 29 Sierpień 2003 Napisano 29 Sierpień 2003 Hmm... zrobienie tego za pomoca kilkunastu kamer, a pozniej zmontowanie w video post byloby bardziej \"realistyczne\":) Lekkie skoki sprawilyby wrazenie fizycznie kreconego filmu. Oczywiscie przy zalozeniu, ze scena bedzie foto-realistyczna. :)
Arnet Napisano 3 Wrzesień 2003 Napisano 3 Wrzesień 2003 dlugo myslalem nad tym zagadnieniem i niestety oprocz jeden bardzo drastycznej metody nic nie wpadlo mi do baniaka... mianowicie... urywek w ktorym nastepuje zwolnienie akcji wyrenderowac z predkoscia np 150/200 na sekunde na calyej drugosci urywka... a nastepnie cale to ujecie rozciahnac przy montarzu do predkosci 25 klatek na sek, co w efekcie da nam kilka sekund filmu w mocno zwolnionym tempie... lub cos w tym stylu... no ale oczywiscie to jest realne do wykonania zakladajac ze jedna klatka bezie sie renderowac w nie wiecej niz 3-4 min... wtedy rendering caly zajmie ze dwa dni.... a jesli dluzej.. no to chyba nie ma sensu
Arnet Napisano 7 Wrzesień 2003 Napisano 7 Wrzesień 2003 boowa, i jak? wymysliles cos w tym temacie??? bo cholernie ciekawi mnie jakby to rozwiazac... racjonalnie
VGT Napisano 7 Wrzesień 2003 Napisano 7 Wrzesień 2003 Originally posted by Tomkju Zapytajcie gości od Matrixa:D Goście od Matrix\'a zrobili to właśnie tak jak wspomniał Drug. :) Pewnie to główny powód dla którego wspomniał, że będzie bardziej \"realistycznie\". :D
sbx Napisano 11 Wrzesień 2003 Napisano 11 Wrzesień 2003 - zaznacz te particle - wejdz do menu->tools->Snapshot - w \"clone method\" zaznacz \"mesh\" a dalej to juz wedlug swojej inwencji tworczej - napewno sobie poradzisz to wszystko :)
kamis16 Napisano 22 Wrzesień 2003 Napisano 22 Wrzesień 2003 Witam. A moze zrobisz to za pomoca skryptu. Widzialem nawet go tu gdzies... Nazywal sie \"BulletTime\" - jak sie nie myle... Powodzenia... Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi