Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

mam pytanko...

czy ktos z was próbował zrobić kiedyś efekt Bullet Time czy jak to sie tam nazywa....

tłumaczę o co biega:

jest animacja pękającej szklanki, rozbryzguje się szkło i woda. kamera robi shorta i w pewnym momencie zaczyna się obracać wkoło pękającego objektu gdy on jest zatrzymany w czasie.....

występuje problem zatrzymania particles, które nie chcą niestety stanąć...

czy jedyne wyjście to ustawienie n-tej liczby kamer i montaż? czy ktoś z Was potrafi mi pomóc?

pozdrawiam

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja próbowałem zrobic kiedyś takie efekcik -ale kompletnie nie wyszło :( - przykro mi nie pomogę:(

Giorgione

Napisano

Hmm... zrobienie tego za pomoca kilkunastu kamer, a pozniej zmontowanie w video post byloby bardziej \"realistyczne\":)

Lekkie skoki sprawilyby wrazenie fizycznie kreconego filmu. Oczywiscie przy zalozeniu, ze scena bedzie foto-realistyczna. :)

Napisano

dlugo myslalem nad tym zagadnieniem i niestety oprocz jeden bardzo drastycznej metody nic nie wpadlo mi do baniaka... mianowicie... urywek w ktorym nastepuje zwolnienie akcji wyrenderowac z predkoscia np 150/200 na sekunde na calyej drugosci urywka... a nastepnie cale to ujecie rozciahnac przy montarzu do predkosci 25 klatek na sek, co w efekcie da nam kilka sekund filmu w mocno zwolnionym tempie... lub cos w tym stylu... no ale oczywiscie to jest realne do wykonania zakladajac ze jedna klatka bezie sie renderowac w nie wiecej niz 3-4 min... wtedy rendering caly zajmie ze dwa dni.... a jesli dluzej.. no to chyba nie ma sensu

Napisano

boowa, i jak? wymysliles cos w tym temacie??? bo cholernie ciekawi mnie jakby to rozwiazac... racjonalnie

Napisano
Originally posted by Tomkju

Zapytajcie gości od Matrixa:D

Goście od Matrix\'a zrobili to właśnie tak jak wspomniał Drug. :) Pewnie to główny powód dla którego wspomniał, że będzie bardziej \"realistycznie\". :D

Napisano

- zaznacz te particle

- wejdz do menu->tools->Snapshot

- w \"clone method\" zaznacz \"mesh\"

a dalej to juz wedlug swojej inwencji tworczej - napewno sobie poradzisz

to wszystko :)

Napisano

Witam. A moze zrobisz to za pomoca skryptu. Widzialem nawet go tu gdzies... Nazywal sie \"BulletTime\" - jak sie nie myle... Powodzenia... Pozdrawiam :)