Napisano 2 Czerwiec 200618 l Witam, proszę nie bić za niewiedzę :) mam pytanie. Czy jest soft wykorzystujący do renderingu 3d karte graficzną a nie procek ? Z tego co mi wiadomo karty mają w tej działce o wiele więcej do powiedzenia niż cpu.
Napisano 2 Czerwiec 200618 l Z tego co mi wiadomo kazdy render jest przeliczany przez procesor a karta graficzna i ram odpowiadaja za komfort pracy w viewportach.
Napisano 2 Czerwiec 200618 l ta karta do renderingu 10 000 zl...mniej wiecej kosztuje... jest taki renderer(nie pamietam nazwy, chyba beta) od nVidii ktory wykorzystywal karte do renderingu ale strasznie latwo sie wywala...
Napisano 2 Czerwiec 200618 l To o czym pisze Baldack to Gelato - okrojona wersja możliwa do ściagniecia za darmo ze strony nVidii. Obsługuje karty chyba od 5tek w góre, ale dedykowana raczej na 7ki (o ile mówimy o GeForcach - bo docelowo to Render pod Quadro). Jest też GTR, ale chyba tylko pod gf7800. Niestety siedze jeszcze na gf4Ti więc o żadnym z powyższych nie potrafie z własnego doswiadczenia nic powiedzieć :/.
Napisano 2 Czerwiec 200618 l Autor Z tego co mi wiadomo kazdy render jest przeliczany przez procesor a karta graficzna i ram odpowiadaja za komfort pracy w viewportach. Nom z tego co słyszałem, właśnie nie każdy render, koledzy w powyższych postach potwierdzają. Mam radka x800 i przydałoby się go zaprząc do pracy :) . Czy są jakieś stery na radka pomagające mu odciążyc nieco procek ?