c4rl0s Napisano 3 Czerwiec 2006 Napisano 3 Czerwiec 2006 Witam. Oto moj pierwszy model. 3D maxem zajmuje sie od okolo tygodnia. Prosze o obiektywna ocene. Model robilem jakies 5,6 godzin.
BizU Napisano 3 Czerwiec 2006 Napisano 3 Czerwiec 2006 kurcze...Zaraz ktoś wyskoczy, ze następnego dnia po poznaniu 3dsm zrobili wizualizacje swojego pokoju. Ja pierw ok 2 tyg zapoznawałem sie z budową Maxa i obsługa podstawowych narzędzi, dopiero potem brałem sie za "modelowanie" Apropo modelu..popracuj nad anatomia. Unikaj: -węzłów z 5 lub więcej krawędziami, bo zazwyczaj po MS tworzą "widoczne wierzchołki" - trójkatów, po MS zacieśniają model - podstawową figurą powinienen byc czworobok oczywiście jak sie zapoznasz, co robi MS z tymi obiektami i odpowiednio ich użyjesz to nie będą przeszkadzać, a nawet moga pomóc w zamierzonym efekcie. Pozdrawiam PS: takie podstawowe byki, oczywiście jest ich więcej
piotrek Napisano 3 Czerwiec 2006 Napisano 3 Czerwiec 2006 Terochę bałagan w siatce, ale jeśli nic się nie psuje, to może zostać (chyba, ze bedziesz animował, to siatka musi być bardzo czyściutka). Nie jest źle, aczkolwiek dobrze też nie jest :) Nie podoba mi się ucho - jakieś takie dziwne i spodnia część głowy - podbródek i szyja (przynajmniej miejsce, gdzie powinna być szyja).
'Fox' Napisano 3 Czerwiec 2006 Napisano 3 Czerwiec 2006 Jak na pierwszy raz nie jest zle, ale jeszcze dluga droga przed toba :)
Rekomendowane odpowiedzi