_qb Napisano 5 Czerwiec 2006 Napisano 5 Czerwiec 2006 witam.jestem poczatkujacym fanem 3d studio i mam problem z drzewami. otoz nakladam na plan'e drzewo.wszystko renderuje sie dobrze z mapa przezroczystosci alpha.jedyny problem tkwi w cieniu. jest to cien nie od drzewa tylko od plan'e.prosze pilnie o pomoc
javor Napisano 5 Czerwiec 2006 Napisano 5 Czerwiec 2006 czym renderujesz i jakie masz cienie w światłach ustawione ??? jeśli masz shadow map to ustaw np ray traced shadows lub vray shadows jeżeli renderujesz w vrayu
_qb Napisano 5 Czerwiec 2006 Autor Napisano 5 Czerwiec 2006 renderuje standartowo scanline'em....mam skylight i direct z cieniami advanced ray traced.
_qb Napisano 5 Czerwiec 2006 Autor Napisano 5 Czerwiec 2006 wlasnie zmienilem cienie na z advanced na zwykle ray traced i dziala;] zajebiscie .wielkie dzieki.juz lubie to forum
Ania Napisano 5 Czerwiec 2006 Napisano 5 Czerwiec 2006 z advanced ray traced, możesz zmienić w świetle w Optimization na "transparent shadows", wtedy też zadziała.
_qb Napisano 5 Czerwiec 2006 Autor Napisano 5 Czerwiec 2006 dziekuje bardzo:) rzeczywiscie dziala.pozdrawiam!!
Rekomendowane odpowiedzi