Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej, szukam jakichs tutorialido after burna ktore pozwolilyby mi na zrobienie ciekawej animacji logo..... Musi byc dynamiczna-jakies np. spalanie sie napisow.....itp. Jesli spotkaliscie sie z czyms takim na necie (lub czyms podobnym..niekoniecznie a AB) prosilbym o podanie linkow :) Dzieki i pozdrawiam

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 2,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

ok, a mam takie pytanko....wpadl mi do glowy inny pomysl na animacje logo - taki efekt pisania piorem po kartce....( tylk oze bez piora ). Widac sam zapisujacy sie text... Trafilem na jeden tutorial na max3d.pl ktory moznaby przerobic na cos takiego ( ten o zzeraniu metalu )...Moze ktos spotkal sie z czyms bardziej odpowiednim? Albo jeszcze innym sposobem animacji logo? Dzieki

Napisano

ja efekt "pisania" robię ręcznie - najpierw robię text albo rysunek jako obraz z kanałem alfa a potem "gumuję" od końca. Później wczytuję to jako sekwencję do maxa (albo aftera) i nakładam to na jakiś obiekt (np. kartka papieru) z kanałem alfa. Załączam Ci animkę jaką robiłem w ten sposób. Pewnie są jeszcze inne, lepsze sposoby - może ktoś się podzieli ? :) pozdrawiam

p.s. tą metodą możesz "zmazać" swój text symulując efekt "spalania się" napisu i dodać jakiś dymek z aftera - powinno być ok

http://www.gorzow.mm.pl/~handrysik/made_in_silesia.avi

Napisano

Proszę bardzo:

We Fusion wystarczy się posłużyć narzędziem Paint i później zanimować parametr Write On dla każdego stroke'a.

W AfterEffects można się posłużyć efektem Paint>Vector Paint i dać Playback Mode na Animate Strokes.