javor Napisano 9 Czerwiec 2006 Napisano 9 Czerwiec 2006 no i mam problem :/ musze wyrenderować pewną scenke z motion blurem w vrayu a tu kupa ... texturki działają do czasu aż nie włącze motion blura - wtedy część z nich znika i zostaje jednolity kolor :( inne natomiast działają bez problemów ktoś się z czymś takim spotkał ?? vray 1.46.10 ustawienia prawie standardowe, motion blura całkiem standardowe materiały to vraymtl z mapką diffuse i nic poza tym jeśli macie jakiekolwiek pomysły to piszcie śmiało :) bo ja już nerwicy z tym dostaje :P
polka dot Napisano 9 Czerwiec 2006 Napisano 9 Czerwiec 2006 napisales czesc z nich, czym ta czesc roozni sie od tych nieznikajacych? :D
javor Napisano 9 Czerwiec 2006 Autor Napisano 9 Czerwiec 2006 hmmm w sumie to niczym :) tak się akurat składa że te co działają mają mapke opacity (drzewa) a niedziała np ulica która tej mapki niema i mieć niemoże :P ... ale to chyba tylko przypadek ale to nie to bo dałem opacity i na ulice i owszem mapka opacity zadziałała ale diffuse wciąż brak :/
javor Napisano 9 Czerwiec 2006 Autor Napisano 9 Czerwiec 2006 ok już wiem :P różnica byłajeszcze jedna ... te które nie działały miały mapowanie "planar from object xyz" i to było problemem, ale dlaczego to niewiem :)
Rekomendowane odpowiedzi