Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Temat z dziedziny automotive:

Poszukujemy kogoś, kto byłby w stanie odtworzyć w glince (na przykład) dokładny model według rysunku 3D (format np. IGES,STP lub konwersja na inny). Potrzebujemy zrobić ten model aby według niego zrobić formę i odlać z tworzywa gotowy detal jako prototyp. Temat jest bardzo pilny (następne parę dni) a potem nie wylkuczamy dalszej współpracy.

Kontakt na maila, gg lub telefon 501164234

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 2,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Od tego najlepsze by było wyplotowanie modelu 3D, po czym zrobienie formy w oparciu o ten wyplotowany model.

Plotery 3D obsługują wiele róznych materiałów, z kamieniem włącznie, zależnie od przystawki plotującej.

Ręczne odtworzenie modelu nigdy nie będzie w 100% wierne.

Napisano

Masz rację. Ale teraz potrzebujemy zrobić to szybko i niedrogo aby uzyskać tzw "mockup". Dopiero po zatwierdzeniu koncepcji na modelu 1:1 w pojeździe będziemy zlecać formę z dużą dokładnością....

Napisano

ile dni dajecie na wykonanie?

i jaki wielki ten model?

czy jeszcze aktualne?

Napisano

o ile ja nei mam sklerozy to wykonanie modelu w ten sposob jest duzo bardziej czasochlonne od plotki ze juz o kosztach nei wspomne (rzezbiarz ktory odtwara tak modele, chyba model sculpter sie to nazywa, to jest bardzo kosztowny koles)

Napisano

przepraszam za OT ale strasznie mnie ciekawi ile moze kosztowac wyplotowanie modelu? Jakiego rzędu to są ceny? Tak np za figurkę o wysokości 20cm? Czy w Polsce jest to możliwe? (do jakich rozmiarów) :)

Napisano

mogłbym wykonać taki model o ile nie ma na to śmiesznie mało czasu.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności