Napisano 16 Czerwiec 200618 l Witam ! Mam do was pytanie malutkie :) Mam wyrenderowaną animacje w klatkach, czyli około 30 pliczków w .tga i nie wiem jak to teraz poskładać zeby mieć jeden plik np w .mov , chciałem w after effects 6 ale nawet nie wiem czy tam sie da zrobić to co chce :D Napewno wiecie o co chodzi, proszę o pomoc. pozdrawiam!
Napisano 16 Czerwiec 200618 l Autor AE porafi ? :P tylko jak ? :D z innymi bedzie to samo ( nie bede wiedział co sie dzieje ) a tutka pewnie niedoszukam sie :P
Napisano 16 Czerwiec 200618 l Ściągnij sobie VirtualDub: http://www.virtualdub.org/ 1. Uruchom. 2. File -> Open video file... -> wskaż pierwszą klatkę, program wgra całą sekwencję. 3. Video -> Compression... (wybór kodeka do kompresji) 4. File -> save as avi... gotowe :)
Napisano 16 Czerwiec 200618 l combustion, jak masz klatki ponumerowane, to klikniesz na pierwsza a combustion potraktuje to jako sekwencje (upewnij sie, ze na dole okna przy otwieraniu zaznaczone jest sequence) pozdr
Napisano 16 Czerwiec 200618 l w max w videopost mzona dac fil (to taki txt z lista plikow) i posklada to do kupy :)
Napisano 16 Czerwiec 200618 l w AE wciskasz ctrl+n (new composition) ustalasz jej czas, fps, rozdzialke etc, potem ctrl+i (import file) wybierasz pierwszy plik z sekwencji i zachaczasz TGA sequence. wciagasz na listwe czasowa. potem ctrl+m (make movie) klikasz w niebieskie Lossless. W pierwszej rozwijanej liscie (Format) wybierasz QuickTime movie. Potem klikasz w format options ustalasz jakosc, po wszystkim OK i w render queue wciskasz render. alles. pozdr
Napisano 16 Czerwiec 200618 l serwusik :) nawet w samym maxie masz przydatnego RAM-playera. pozwala dodatkowo odgrywać animacje z Twojich klatek w dowolnym tempie - np. 25 lub 50 klatek /sec/ pozdrawiam i życze powodzenia :)
Napisano 16 Czerwiec 200618 l Cytat Animations Tutaj umieszczajcie zarówno swoje projekty jak i WIPy ich tworzenia. Dział Animations nie jest do konsultowania pytań Panie Wizz. ponad 500 postów i kłopoty z rozróżnianiem działów tematycznych, eh
Napisano 16 Czerwiec 200618 l Jest też taki malutki program (znają go napewno wszyscy quakerzy) - pjBmp2Avi (~50KB) Potrafi składać pliki *.tga i *.bmp do avi. Można wybrać kompresje czy ustawić ilość klatek na sekunde :)
Napisano 16 Czerwiec 200618 l Autor mt napisał: klikasz w niebieskie Lossless. zaciołem sie na tym :) gdzie to i co to ?