Izykolson Napisano 18 Czerwiec 2006 Napisano 18 Czerwiec 2006 Model wymaga jeszcze kilku poprawek i brakuje mu kilku szczegółów typu napis NOKIA i gniazda. Prosze o komentarze co powinienem jeszcze zmienic lub poprawic. [ATTACH]35372[/ATTACH] [ATTACH]35373[/ATTACH]
DesignStudio Napisano 19 Czerwiec 2006 Napisano 19 Czerwiec 2006 siema no spoko jest fajnie sobie z modelem poradziles. Pokaz siatke bo to w takich modelach sporo mowi. Ja zawsze jak sie biore za takie modele to mam ostro pomiachaną siatke ale znam wazne zasady i meshsmoth daje sobie rade :]
DesignStudio Napisano 19 Czerwiec 2006 Napisano 19 Czerwiec 2006 siema no spoko jest fajnie sobie z modelem poradziles. Pokaz siatke bo to w takich modelach sporo mowi. Ja zawsze jak sie biore za takie modele to mam ostro pomiachaną siatke ale znam wazne zasady i meshsmoth daje sobie rade :]
Gość Deler Napisano 19 Czerwiec 2006 Napisano 19 Czerwiec 2006 I tu sie zgodze, siatka jest niezwykle istotna zwazywszy na to czy model bedzie animowany, w obiekcie musza plynnie odbijac sie bliki etc, hehe niezapomne jak zostalem utemperowany za te topologie, ...
Gość Deler Napisano 19 Czerwiec 2006 Napisano 19 Czerwiec 2006 tak na pierwszy zut oka jest ok tzn chyba wieze Ci na slowo ze proporcje sie zgadzaja, ale przypomina mi sie chistoria kiedy robilem wyswietlacz do creativa i powinienes jedna zecz zmienic, mianowicie jesli podspodem twojego wyswietlacza niema scianki, to powiniens ja zdrobic, czyli kolejno warstwy plastiku jako oslony, wyswietlacz pod spodeb i koniecznie podswietlenie panelu mozesz zalatwic tekstura emitujaca swiatlo, niewiem jak jest w maksie ale mental jest ten sam w obu, takze final gather spokojnie Ci powienien przeliczyc fajny wyswietlacz, Jakbys byll zboczony to bys mogl zobaczyc jaka rozdzielczosc ma ten wyswietlacz, i zrobic animowana teksture w nim, to by skopalo tylek. Sorki ze mowie o animacji ale wedlug mnie modele tego typu musza byc animowane. pozdr
merv_ Napisano 19 Czerwiec 2006 Napisano 19 Czerwiec 2006 fajny modelik, tylko teraz nie skop teksturowania
Gedeon Napisano 19 Czerwiec 2006 Napisano 19 Czerwiec 2006 No rzeczywiście ładnie ci to wyszło. Dodaj to o czym pisałeś i będzie b. ładna scenka, a może reklamówka??
Izykolson Napisano 20 Czerwiec 2006 Autor Napisano 20 Czerwiec 2006 Witam ponownie. Wstawiam siatke. Model narazie bez zadnych zmian gdyz nie mam czasu sie narazie za niego zabrac. Update juz nie bawem [ATTACH]35417[/ATTACH] [ATTACH]35418[/ATTACH] [ATTACH]35419[/ATTACH]
Izykolson Napisano 20 Czerwiec 2006 Autor Napisano 20 Czerwiec 2006 Witam ponownie. Wstawiam siatke. Model narazie bez zadnych zmian gdyz nie mam czasu sie narazie za niego zabrac. Update juz nie bawem [ATTACH]35417[/ATTACH] [ATTACH]35418[/ATTACH] [ATTACH]35419[/ATTACH]
Gość Deler Napisano 21 Czerwiec 2006 Napisano 21 Czerwiec 2006 czysciutko, jakbym mial sie przyczepic, to te kilka zbiegow do jednego vertexa, moze Ci powodowac problem przy renderingu, ale niemusi, :) czysciutko, pozdr
Izykolson Napisano 25 Czerwiec 2006 Autor Napisano 25 Czerwiec 2006 No wreszcie Update. Model ukonczony. Teraz tylko teksturowanie. Czepiajcie sie czego mozecie, póki mam checi na poprawki:) [ATTACH]35612[/ATTACH] [ATTACH]35613[/ATTACH] [ATTACH]35614[/ATTACH]
Gość Deler Napisano 26 Czerwiec 2006 Napisano 26 Czerwiec 2006 model jak model, szykuj rendering, szkoda czasu na pierdoly...
Izykolson Napisano 29 Czerwiec 2006 Autor Napisano 29 Czerwiec 2006 Dodaje dwa rendery z probnymi materialami(bez ekraniku gdyz jeszcze go teksturuje). Powiedzcie mi co mam zmienic w teksturkach(w tej czarnej i tej siwej) zeby wyglądaly bardziej realistycznie. Co dodac do szarej tekstury zeby byla srebrna bo sie glowie i cos mi nie ychodzi:-) nie berac prosze eheh render 1: [ATTACH]35762[/ATTACH] render 2: [ATTACH]35763[/ATTACH] 2 fotki prawdziwej Nokii 6630: [ATTACH]35764[/ATTACH][ATTACH]35765[/ATTACH]
pecet Napisano 29 Czerwiec 2006 Napisano 29 Czerwiec 2006 Powiedzcie mi co mam zmienic w teksturkach(w tej czarnej i tej siwej) zeby wyglądaly bardziej realistycznie. trzeba kombinować :)
Rekomendowane odpowiedzi