Napisano 18 Czerwiec 200618 l Model wymaga jeszcze kilku poprawek i brakuje mu kilku szczegółów typu napis NOKIA i gniazda. Prosze o komentarze co powinienem jeszcze zmienic lub poprawic. [ATTACH]35372[/ATTACH] [ATTACH]35373[/ATTACH]
Napisano 19 Czerwiec 200618 l siema no spoko jest fajnie sobie z modelem poradziles. Pokaz siatke bo to w takich modelach sporo mowi. Ja zawsze jak sie biore za takie modele to mam ostro pomiachaną siatke ale znam wazne zasady i meshsmoth daje sobie rade :]
Napisano 19 Czerwiec 200618 l siema no spoko jest fajnie sobie z modelem poradziles. Pokaz siatke bo to w takich modelach sporo mowi. Ja zawsze jak sie biore za takie modele to mam ostro pomiachaną siatke ale znam wazne zasady i meshsmoth daje sobie rade :]
Napisano 19 Czerwiec 200618 l I tu sie zgodze, siatka jest niezwykle istotna zwazywszy na to czy model bedzie animowany, w obiekcie musza plynnie odbijac sie bliki etc, hehe niezapomne jak zostalem utemperowany za te topologie, ...
Napisano 19 Czerwiec 200618 l tak na pierwszy zut oka jest ok tzn chyba wieze Ci na slowo ze proporcje sie zgadzaja, ale przypomina mi sie chistoria kiedy robilem wyswietlacz do creativa i powinienes jedna zecz zmienic, mianowicie jesli podspodem twojego wyswietlacza niema scianki, to powiniens ja zdrobic, czyli kolejno warstwy plastiku jako oslony, wyswietlacz pod spodeb i koniecznie podswietlenie panelu mozesz zalatwic tekstura emitujaca swiatlo, niewiem jak jest w maksie ale mental jest ten sam w obu, takze final gather spokojnie Ci powienien przeliczyc fajny wyswietlacz, Jakbys byll zboczony to bys mogl zobaczyc jaka rozdzielczosc ma ten wyswietlacz, i zrobic animowana teksture w nim, to by skopalo tylek. Sorki ze mowie o animacji ale wedlug mnie modele tego typu musza byc animowane. pozdr
Napisano 19 Czerwiec 200618 l No rzeczywiście ładnie ci to wyszło. Dodaj to o czym pisałeś i będzie b. ładna scenka, a może reklamówka??
Napisano 20 Czerwiec 200618 l Autor Witam ponownie. Wstawiam siatke. Model narazie bez zadnych zmian gdyz nie mam czasu sie narazie za niego zabrac. Update juz nie bawem [ATTACH]35417[/ATTACH] [ATTACH]35418[/ATTACH] [ATTACH]35419[/ATTACH]
Napisano 20 Czerwiec 200618 l Autor Witam ponownie. Wstawiam siatke. Model narazie bez zadnych zmian gdyz nie mam czasu sie narazie za niego zabrac. Update juz nie bawem [ATTACH]35417[/ATTACH] [ATTACH]35418[/ATTACH] [ATTACH]35419[/ATTACH]
Napisano 21 Czerwiec 200618 l czysciutko, jakbym mial sie przyczepic, to te kilka zbiegow do jednego vertexa, moze Ci powodowac problem przy renderingu, ale niemusi, :) czysciutko, pozdr
Napisano 25 Czerwiec 200618 l Autor No wreszcie Update. Model ukonczony. Teraz tylko teksturowanie. Czepiajcie sie czego mozecie, póki mam checi na poprawki:) [ATTACH]35612[/ATTACH] [ATTACH]35613[/ATTACH] [ATTACH]35614[/ATTACH]
Napisano 29 Czerwiec 200618 l Autor Dodaje dwa rendery z probnymi materialami(bez ekraniku gdyz jeszcze go teksturuje). Powiedzcie mi co mam zmienic w teksturkach(w tej czarnej i tej siwej) zeby wyglądaly bardziej realistycznie. Co dodac do szarej tekstury zeby byla srebrna bo sie glowie i cos mi nie ychodzi:-) nie berac prosze eheh render 1: [ATTACH]35762[/ATTACH] render 2: [ATTACH]35763[/ATTACH] 2 fotki prawdziwej Nokii 6630: [ATTACH]35764[/ATTACH][ATTACH]35765[/ATTACH]
Napisano 29 Czerwiec 200618 l Powiedzcie mi co mam zmienic w teksturkach(w tej czarnej i tej siwej) zeby wyglądaly bardziej realistycznie. trzeba kombinować :)