Napisano 19 Czerwiec 200618 l No mam problem robie samochod na podstawie tego tutka: http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=156460&page=1&pp=15 Wszystko ladnie ale gdy zrobilem nadkola (shift+przeciagniecie edgesow) to te nowe poly zrobily mi sie takie zflatciale (jagby flat). Gdzie moge znalezc narzedzie kturym moglbym to zmienic? Zamiescilbym fotke ale skonczyl mi sie limit w neo-shitcie. Help!
Napisano 19 Czerwiec 200618 l limit? (wlasnie mi kumpel wyjasnil co to jest) ale jaj, na adsl limity tam sa? no to juz jest kuriozum swiatowe, na swiecie ponad 200 panstw a w jednym limity na dslach porobili, i to za takie pieniadze, ale jaj :) araby o mniejsze rzeczy wysadzaja sie razem ze spolkami naftowymi :) zeby czlowiek neimogl samochodu obejrzec bo limit jakis ma, skandal... jak nie mam sklerozy to bylo w PL jakies SDI bylo keidys i limitow nei mialo a cene nawet przyzwoita...
Napisano 20 Czerwiec 200618 l Autor Znalazlem rozwiazanie w 3ds max 8 jest taka opcja.Trzeba zaznaczyc element to bedzie dostepna w menu "modify".Ta opcja to "polygon properties" tam sie okresla takie grupy cieniowania "smoothing". Co do neo-shitu to przez pare miesiecy moglem ssac do oporu ale to bylo zbyt piekne i sie skonczylo :(